17 Αυγούστου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Με καθυστέρηση ξεκινούν τα μαθήματα στη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου

Με καθυστέρηση δυο εβδομάδων ξεκινά η ακαδημαϊκή χρονιά για το παράρτημα Νοσηλευτικής του ΔΙΠΑΕ με έδρα το Διδυμότειχο αφού φαίνεται πως τακτοποιήθηκαν οι απαραίτητες προεργασίες για την έναρξη λειτουργίας.

Ο επίκουρος καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Αγώνα της σχολής Κώστας Βαφειάδης ως το παλαιότερο στέλεχος της, ανακοίνωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, πως την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα, με την δια ζώσης πλέον παρακολούθηση.

Αν και οι φετινοί επιτυχόντες είναι μόλις είκοσι έξι, εύχεται και ελπίζει να έρθουν όλοι από αυτούς να παρακολουθήσουν τα μαθήματα χωρίς να προσπαθήσουν να μετεγγραφούν σε κάποια άλλη πόλη.

Ήδη λόγω της πανδημίας έχουν φύγει σχεδόν όλοι οι φοιτητές και το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει εξέλιξη σχετικά με την ένταξη της σχολής στην επιδότηση ενοικίου όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα περιφερειακά πανεπιστήμια είναι ανασταλτικός παράγοντας το να γυρίσουν πίσω

Ο κ. Βαφειάδης δεν διστάζει να επισημάνει το γεγονός ότι θα πρέπει επιτέλους να ενεργοποιηθεί η επιτροπή αγώνα για την παραμονή τη σχολής στο Διδυμότειχο , να συσκεφθεί, κάτι που δεν έγινε μέχρι σήμερα και να σχεδιάσει τρόπους προσέλκυσης των φοιτητών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, θα πρέπει να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης των κινήτρων και των πλεονεκτημάτων που δίνουμε ως πόλη στους φοιτητές και τους καθηγητές, ώστε να ζωντανέψουμε το ενδιαφέρον τους.

Μια ενδιαφέρουσα κίνηση θα ήταν μέσα από την συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο οι φοιτητές να είχαν εκπτώσεις στα καταστήματα εστίασης (καφέ φαγητού) η και ένδυσης της τάξης του 10 η και 15 τοις εκατό.

Το μέλλον της σχολής μπορεί τώρα να είναι θολό αλλά στο χέρι μας είναι να το αλλάξουμε αυτό τονίζοντας με έμφαση ότι «θα κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν το επίπεδο της σχολής που είχε πριν ακόμη μας αγγίξει η πανδημία»

Είμαστε εδώ και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Κοιτάζοντας την σχόλη Ψυχολογίας αφήσαμε το παιδί μας( τη Νοσηλευτική) ξεκρέμαστη. Αυτό θα πρέπει να εκλείψει και όλοι μαζί θα πρέπει να τη διεκδικήσουμε πάση θυσία. Έχουμε σκοπό να κρατήσουμε και τις δυο σχολές στο Διδυμότειχο.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου για τη στέγαση της Ψυχολογικής Σχολής

editor

ΒΙΝΤΕΟ: Ούτε οι κακές καιρικές συνθήκες αποτρέπουν τους λαθρομετανάστες να κινούνται στα ορεινά Σουφλίου

editor

Στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθεί το 8ο Προσκοπικό Συνέδριο Περιφέρειας ΑΜΘ

editor
17/08/2022 23:47