24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες λόγω του «Μπάλλου» – Προσοχή τα αναχώματα στον Ερυθροπόταμο είναι ακόμη ανοιχτά

Σε εξέλιξη είναι το νέο κύμα κακοκαιρίας «Μπάλλος», με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, στην μεγαλύτερη έκταση της Ελλάδας ενώ αι άνεμοι φτάνουν έως 7 Μποφόρ. Παρόλα αυτά η σημερινή ημέρα στον Έβρο φαίνεται πιο “ήρεμη” καθώς ακόμη δεν φαίνεται να έχει έρθει η κακοκαιρία “Μπάλλος” στον νομό του Έβρου.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως σε νησιωτικές και θαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις αναμένονται κατά κύριο λόγο στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και στην Πίνδο, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στη Θράκη θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Από την άλλη πλευρά, επειδή ο Έβρος έχει “χτυπηθεί” αρκετές φορές από τα φυσικά φαινόμενα, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου προειδοποιεί για τον κίνδυνο που “ελλοχέυει” λόγω των ανοιχτών αναχωμάττων στον Ερυθροπόταμο.

Συγκεκριμένα στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο, τόνισε μεταξύ των άλλων πως δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση μετά από τις καταστροφές του περασμένου χειμώνα στην κοίτη του Ερυθροποτάμου, αφήνοντας ανοιχτά περίπου 25 σημεία κατά το μήκος του ποταμού και εκτεθειμένους για μία ακόμη φορά τους κατοίκους της περιοχής σε πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές.

“Δυστυχώς τα αναχώματα είναι ακόμα ανοιχτά. Δυστυχώς πάλι θα μπει μέσα στις καλλιέργειες το νερό, πάλι θα έχουμε προβλήματα”… Με αυτή τη δήλωσή του ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιαννόγλου, προειδοποιεί τους κατοίκους της κοιλάδας του Ερυθροποτάμου να προσέχουν, να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του δήμου για να παραμείνουν ασφαλείς

Παράλληλα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρ. Στυλιανίδης καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες για όσο κρατήσει η κακοκαιρία “Μπάλλος”:

1) Αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση.

2) Μετακινούμαστε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού και αποφεύγουμε την παραμονή μας σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, όταν βλέπουμε να υπάρχει ενδεχόμενο πλημμύρας.

3) Για κανέναν λόγο δεν διασχίζουμε χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, είτε πεζή, είτε με όχημα, καθώς έχουμε δει δυστυχώς πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και πανευρωπαϊκά, ότι υπάρχουν θύματα εξαιτίας αυτής της αβλεψίας.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών σε Ξάνθη και Καβάλα

editor

Δώρο Χριστουγέννων 2019: Πότε πληρώνει ο ΟΑΕΔ και ο ιδιωτικός τομέας

admin

1 εκατομμύριο ευρώ θα δοθούν στα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης & Δράμας μέσω ΕΣΠΑ

editor
24/04/2024 14:20