8 Δεκεμβρίου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Οι μικροί μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φερών μάζεψαν τη… σοδειά τους!

Ένα κομμάτι γης (περίπου 200 τ.μ.) στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φερών, μεταμορφώθηκε τον τελευταίο χρόνο σε μία όαση πρασίνου, σε μία πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων, με την βοήθεια των παιδιών, των δασκάλων και του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης.

Στο επίκεντρο τα παιδιά και η σχέση τους με τη φύση, μία σχέση με πολλά οφέλη.
Οι μαθητές ασχολήθηκαν πρακτικά με την καλλιέργεια λαχανικών, οπωροφόρων, λουλουδιών και αρωματικών φυτών στο χώρο του Σχολείου, με τη συγκομιδή και την παρουσίασή τους. Δημιούργησαν σπορεία και σποριόφυτα στην τάξη και κατόπιν τα καλλιέργησαν στον κήπο.

Απέκτησαν γνώσεις και δεξιότητες για τον σχεδιασμό, την καλλιέργεια και την φροντίδα ενός σχολικού κήπου και ανέπτυξαν πνεύμα συνεργασίας.

Οι εκπαιδευτικοί αξιοποίησαν δημιουργικά τις γνώσεις, τις ανησυχίες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών και ο Φορέας Διαχείρισης εισέπραξε τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών που με απίστευτο ενθουσιασμό συμμετείχαν στο Φεστιβάλ συγκομιδής προϊόντων από “το δικό τους κήπο”.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Κηπουρική στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φερών” που υλοποιείται από τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Σχολείου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου συγκομιδή και παρουσίαση προϊόντων στο αύλιο χώρο του Σχολείου.

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την οργάνωση EuroNatur που στηρίζει το Ευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών του Πόρου.
Τραπέζια στολισμένα με καλάθια, ξύλινα καφάσια και όμορφες πιατέλες γεμάτα με Ντοματίνια, ντομάτες, αγγουράκια, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές, καρπούζια, γλυκές κολοκύθες…μία πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων!
Πουγκάκια και βαζάκια γεμάτα με αποξηραμένα αρωματικά φυτά, όπως: φασκόμηλο, μέντα, δυόσμος, μαϊντανός…..μία πανδαισία αρωμάτων!

Τα παιδιά φεύγοντας εκείνη την ημέρα εκτός από την σχολική τους τσάντα πήραν ως δώρο και μία τσάντα με κάθε λογής καλούδια από “τον δικό τους κήπο”, ως μία μικρή επιβράβευση της δουλειάς τους.

Μπράβο σε όλους!
Εν αναμονή τώρα των οπωροφόρων

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Λιγότερης διάρκειας & με μάσκα η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και στην Αλεξανδρούπολη

editor

Κλειστή η Εγνατία οδός για βαρέα οχήματα λόγω χιονοπτώσεων στην Ήπειρο

editor

Φρικτό περιστατικό στον Έβρο: 16χρονη κοπέλα έπεσε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης

editor
08/12/2022 8:01