9 Ιουνίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Εγκαινιάστηκαν 3 σχολικά γήπεδα στη Σαμοθράκη παρουσία της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή! (φωτο)

Εγκαινιάστηκαν εχτές, ημέρα Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021, 3 σχολικά γήπεδα στα σχολεία της Σαμοθράκης!

Πρόκειται για μία νέα παρέμβαση, καθώς κατασκευάστηκαν δύο σχολικά γήπεδα στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας και ένα στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σαμοθράκης. Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», επιβεβαιώνει τους άρρηκτους δεσμούς που έχει δημιουργήσει με τα παιδιά και τους νέους στον ακριτικό Έβρο, μέσω της δράσης «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά. Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Μεταξύ των προσκεκλημένων στη χθεσινή εκδήλωση εγκαινίων των αθλητικών υποδομών ήταν και η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, Ζέττα Μακρή, η οποία εξήρε το έργο της Ένωσης. Η υφυπουργός Παιδείας, ευχαρίστησε και συνεχάρη την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» καθώς και τη χορηγό εταιρία που ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών των σχολείων. Μία ανάγκη που όπως σημείωσε «ικανοποιήθηκε μέσω συνεργασιών και συντονισμένων ενεργειών, μόλις ένα χρόνο μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σαμοθράκη τον περασμένο Οκτώβριο και τη δέσμευσή του για νέες αθλητικές υποδομές».

«Με την παρουσία μου στη Σαμοθράκη εκπροσωπώ τον πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση και αισθάνομαι ότι εκπροσωπώ και κάθε απλό πολίτη που έρχεται σε επαφή και γνωριμία με το έργο της Ένωσης…Οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι τα φυτώρια που επιδιώκουν να εμπνεύσουν και να παρακινήσουν μαθήτριες και μαθητές στην ενασχόληση με τον αθλητισμό και στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από τα αθλητικά ιδεώδη, όπως η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, της αλληλεγγύης, του σεβασμού, της ευγενούς άμιλλας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μακρή, συμπληρώνοντας ότι η αξία του έργου της Ένωσης και η πολύτιμη προσφορά της, κάνουν σημαντική διαφορά στην καθημερινή αθλητική δραστηριότητα των μαθητών.

Η ένωση «Μαζί για το Παιδί» ανέλαβε την ανακατασκευή των δαπέδων των γηπέδων του Γυμνασίου-Λυκείου Σαμοθράκης και του Δημοτικού Σχολείου Καμαριώτισσας καθώς και την παροχή εξοπλισμού στα σχολεία του νησιού, με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας Bwin, μετά τη σχετική δέσμευση του Πρωθυπουργού που έγινε κατά την επίσκεψη του στη Σαμοθράκη τον Οκτώβριο του 2020.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, δήλωσε: «Στην Ένωση “Μαζί για το Παιδί” εργαζόμαστε καθημερινά στα 25 χρόνια λειτουργίας μας για τη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων που θα προσφέρουν ίσες ευκαιρίες στα παιδιά και τους νέους που βρίσκονται σε κάθε σημείο της χώρας μας. Βρεθήκαμε για 3η συνεχόμενη χρονιά στον Έβρο για να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών. Εχτές στη Σαμοθράκη εγκαινιάσαμε τρία σχολικά γήπεδα για να μπορούν τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια σε ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον ενώ τους δόθηκε και αθλητικός εξοπλισμός. Ταυτόχρονα προσφέραμε εκπαιδευτικό υλικό και τεχνολογικό εξοπλισμό σε μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του ακριτικού νησιού», ευχαριστώντας όλους τους χορηγούς «που συνέβαλαν στο όραμά μας να έχουν όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευσή τους και στη ζωή».

Ειδικότερα, η εν λόγω δράση στο ακριτικό νησί του Έβρου, αφορά την ανακατασκευή πλήρως δύο γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ, στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας, όπου φοιτούν 127 μαθητές και ενός γηπέδου μπάσκετ στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σαμοθράκης , όπου φοιτούν 100 μαθητές. Επίσης, καλλωπίστηκαν και βάφτηκαν όλοι οι περιβάλλοντες χώροι αυτών και προσφέρθηκε αθλητικό υλικό, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022. Σημειώνεται, ότι καλύφθηκε το 100% των αιτημάτων σε αθλητικό εξοπλισμό των σχολικών μονάδων του νησιού και παράλληλα ενισχύθηκαν με εκπαιδευτικό υλικό.

Οι εργασίες ανακαίνισης των γηπέδων ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο του 2021 από την Τεχνική εταιρεία ΔΩΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕ και παραδόθηκαν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η παρέμβαση ήταν συνολικού ποσού 28.396,00€ για την ανακατασκευή των γηπέδων η Ένωση ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ προχώρησε στη δωρεά εξοπλισμού στα σχολεία του νησιού ύψους 23.000,00€

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Μαζί για το Παιδί», στηρίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα παιδιά και τους νέους στον Έβρο, μέσω της προαναφερθείσας δράσης, «με παρεμβάσεις που εστιάζουν στην ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και περίθαλψη, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και δήμους».

Επιγραμματικά οι δράσεις που οργανώνονται και υλοποιούνται για το τρέχον έτος συνοψίζονται στις εξής:

-Ανακατασκευή σχολικών γηπέδων και δωρεά αθλητικού εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες της Σαμοθράκης
-Ανάπλαση σχολικού γηπέδου στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο στο Μέγα Δέρειο Σουφλίου
-Εκπαιδευτική Ρομποτική στο Σουφλί και στην Αλεξανδρούπολη με στόχο τον ψηφιακό αλφαβητισμό και την καλλιέργεια υψηλού επιπέδου δεξιοτήτων
-Δημιουργία βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Σχολείο Ριζίων Ορεστιάδας
-Προσφορά εκπαιδευτικού εξοπλισμού σε 24 σχολικές μονάδες του Έβρου

Η Ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το Παιδί», που εργάζεται για την ευημερία περισσοτέρων των 30.000 παιδιών κάθε χρόνο, από την έναρξη της λειτουργίας της το 1996, έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις για την κοινωνική της προσφορά, μεταξύ των οποίων και το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών, με το οποίο τιμήθηκε το 2016.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, οι Βουλευτές Έβρου κος Χρ. Δερμετζόπουλος και κος Στ. Κελέτσης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, κος Κ. Μπαντίκος, η Προϊσταμένη Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Έβρου, κα Δ.Βουρδόγλου, η Προϊσταμένη Β/θμιας Εκπαίδευσης, κα Ε.Πλακωτή, καθώς και η Ειδική Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας ΑΜΘ, κα.Α.Γκουλιάμα.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης της Υφυπουργού στο νησί, συζητήθηκαν τα προβλήματα των σχολικών μονάδων και της επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα από τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κο Νικόλαο Γαλατούμο.

Πηγή: e-evros.gr

 

Related posts

Σπουδαία πρωτοβουλία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έβρου “ΣυνεχίΖΩ”, Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Περιφέρειας, για τους πυρόπληκτους καρκινοπαθείς

editor

Ομάδα παράτυπων μεταναστών εντοπίστηκε ανοιχτά της Σαμοθράκης

admin

Νέος πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΕ ο Τριαντάφυλλος Χατζάκης

admin
09/06/2023 7:23