28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Η Νίκη της Σαμοθράκης “ζωντάνεψε” ένα παλιό κτίριο σιταποθήκης στο λιμάνι του Πειραιά!

Επειδή τα γκρίζα κτίρια δεν είναι ωραία η ομάδα Urban Act αποφάσισε να “ζωντανέψει” ένα παλιό κτίριο στην Αθήνα και έκανε γκράφιτι τη Νίκη της Σαμοθράκης!

Συγκεκριμένα άλλαξε εξωτερική όψη ένα κτίριο της παλιάς σιταποθήκης του λιμανιού στον Πειραιά, αφού στην ομάδα Urban Act δεν αρέσουν τα κτίρια “χωρίς ψυχή” και έτσι ζωγράφισαν ένα γιγαντιαίο γκράφιτι στην πλευρά που “κοιτά” προς τα πλοία που φεύγουν για τα νησιά Κρήτη, Χίο, Μυτιλήνη.

Με αυτόν τον τρόπο η Νίκη της Σαμοθράκης θα αποχαιρετά αέναα τα πλοία και τους επιβάτες σε αυτά!

Η ομάδα της Urban act έχει ενεργό ρόλο στην Ελλάδα εδώ και 21 χρόνια.

Αυτό που κάνουν; Αντικαθιστούν το “γρι” χρώμα όπου αυτό υπάρχει με πιο ιδιαίτερες προσωπογραφίες, αλλά και με αποφθέγματα. Η Urban act έχει καταφέρει να κάνει χιλιάδες μαθητές να δουν το σχολείο τους με άλλο μάτι!

Δημιουργούν “θαύματα” κυρίως σε δημόσιους χώρους και προωθούν την τέχνη της δημόσιας τοιχογραφίας, του graffiti και της streetart.

Οι τοιχογραφίες της ομάδας εκφράζουν τις ιδέες, την ενέργεια των καλλιτεχνών για δημιουργία, αλλά και την ανάγκη για την οικειοποίηση του δημόσιου χώρου. Κάπως έτσι δημιούργησαν και την απεικόνιση της Νίκης της Σαμοθράκης για να θυμίζει σε όσους αντικρίζουν αυτό το γκράφιτι, την δύναμη της και το σθένος της. Αν και το αυθεντικό άγαλμα βρίσκεται στο Μουσείου του Λούβρου, εμείς θα συνεχίζουμε να ευχόμαστε μια μέρα να επιστρέψει “σπίτι” του, στο νησί της Σαμοθράκης, εκεί από όπου το πήραν.

Φ.Δούκογλου

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Σταύρος Σταυράκογλου: Ήρθε η ώρα των αποφάσεων και των δράσεων – Δέκα μέτρα για το Περιβάλλον και το Δάσος!

editor

Αλλάζει ξανά η μέθοδος αγορών και στα καταστήματα της Αλεξανδρούπολης – Όλα όσα αναφέρει η Βίβιαν Κουρμπανιάν

editor

Αλεξανδρούπολη: Το στρατόπεδο “Ιωάννου” τιμά την προστάτιδά του

admin
28/03/2024 20:36