25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

“Πράσινο φως” για επιπλέον 950 προσλήψεις συνοριοφυλάκων

Επίσημος νόμος του κράτους είναι με προεδρικό διάταγμα της Προέδρου της Δημοκρατίας η αύξηση κατά 950 των θέσεων Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου.

Σύμφωνα με την απόφαση «οι Συνοριακοί Φύλακες ορισμένου χρόνου προσλαμβάνονται  με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου με ετήσια θητεία, η οποία δύναται να ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΕΤΗΣΙΩΣ και εντάσσονται στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας».

Το σχετικό αριθμ. 76/2021 Προεδρικό Διάταγμα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και συγκεκριμένα στο Φ.Ε.Κ. Α’ 183/«5.10.2021», που κυκλοφόρησε στις 6 Οκτωβρίου 2021.

Εκδόθηκε ύστερα από πρόταση των κ.κ. Π. Θεοδωρικάκου, Ελ. Οικονόμου, Θ. Σκυλακάκη και Ι. Τσακίρη. Στο αρ.1 «Σύσταση οργανικών θέσεων Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου» ορίζεται ότι, «Οι οργανικές επί θητεία θέσεις Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου, που προβλέπονται από τις διατάξεις της περ.α’ της παρ.1 του αρ.17 του ν.4647/2019, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ 950».

Από τις επιπλέον θέσεις προκαλείται πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση συνολικού εκτιμώμενου ύψους 27.823.000,84 € σε βάρος του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η πλήρωση των εν λόγω θέσεων είναι ενταγμένη στα Προγράμματα «Ενίσχυση της εθνικής ικανότητας ελέγχου και επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων με πρόσληψη προσωπικού» και «Δομές και Λειτουργικότητα των Π.Κε.Κ. Αλλοδαπών».

Δείτε εδώ την απόφαση.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

editor

Πολύχρωμες πετούνιες για τις εργαζόμενες μητέρες του Δήμου Ξάνθης

editor

Δασική πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη – Σε πολύ υψηλό κίνδυνο αύριο 6 περιοχές

editor
25/04/2024 4:39