20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

“Μαγεύτηκε” από το Σουφλί η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Στο Σουφλί βρέθηκε εχθές η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Αλεξανδρούπολη και με αφορμή τη διάκρισή του στα World tourism awards.

Γνώρισε τους ανθρώπους και τις ομορφιές της ακριτικής πόλης, ενώ είδε από κοντά τις δημιουργίες στο Μουσείο Μεταξιού. Αρχικά μετέβη στο δημαρχείο του Σουφλίου όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο. Η κα Ζαχαράκη στη συζήτηση που είχε με τον δήμαρχο της πόλης τόνισε ότι το Σουφλί ως κοιτίδα του μεταξιού θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα συνέδριο για το μετάξι!

Στην συνέχεια επισκέφθηκε όλα τα μουσεία Μετάξης που βρίσκονται στο Σουφλί και ακολούθως επισκέφθηκε τους οικισμούς, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Λευκίμμη.

H υφυπουργός Τουρισμού ενθουσιάστηκε από το Κέντρο Ενημέρωσης Απολιθωμένων Ευρημάτων που βρίσκεται σε ειδικό χώρο στο ξενώνα του Απολιθωμένου Δάσους στην είσοδο του χωριού Λευκίμμη.

Ενημερώθηκε σχετικά με το απολιθωμένο δάσος του Έβρου, τη σημασία του και τη διαδικασία απολίθωσης.

Την υφυπουργό συνόδευσαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης ΚΛαλακίκος, ο Αντιδήμαρχος Τυχερού Δημήτρης Δαρούσης, οι Βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Τσώνης Αθανάσιος.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Πανελλήνιες 2019: Πόσες θέσεις ανοίγουν στις Στρατιωτικές Σχολές – Τι αλλάζει φέτος

admin

Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Δράμας για την αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών Θερινής Περιόδου 2022

editor

Δήλωση Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου για τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023

editor
20/04/2024 14:17