26 Ιανουαρίου, 2022
Κοινωνία Τοπικά Νέα

“Μαγεύτηκε” από το Σουφλί η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Στο Σουφλί βρέθηκε εχθές η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Αλεξανδρούπολη και με αφορμή τη διάκρισή του στα World tourism awards.

Γνώρισε τους ανθρώπους και τις ομορφιές της ακριτικής πόλης, ενώ είδε από κοντά τις δημιουργίες στο Μουσείο Μεταξιού. Αρχικά μετέβη στο δημαρχείο του Σουφλίου όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο. Η κα Ζαχαράκη στη συζήτηση που είχε με τον δήμαρχο της πόλης τόνισε ότι το Σουφλί ως κοιτίδα του μεταξιού θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα συνέδριο για το μετάξι!

Στην συνέχεια επισκέφθηκε όλα τα μουσεία Μετάξης που βρίσκονται στο Σουφλί και ακολούθως επισκέφθηκε τους οικισμούς, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Λευκίμμη.

H υφυπουργός Τουρισμού ενθουσιάστηκε από το Κέντρο Ενημέρωσης Απολιθωμένων Ευρημάτων που βρίσκεται σε ειδικό χώρο στο ξενώνα του Απολιθωμένου Δάσους στην είσοδο του χωριού Λευκίμμη.

Ενημερώθηκε σχετικά με το απολιθωμένο δάσος του Έβρου, τη σημασία του και τη διαδικασία απολίθωσης.

Την υφυπουργό συνόδευσαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης ΚΛαλακίκος, ο Αντιδήμαρχος Τυχερού Δημήτρης Δαρούσης, οι Βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Τσώνης Αθανάσιος.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Οικογενειακή τραγωδία στην άσφαλτο της Εγνατίας Οδού – Νεκρός ένας 16χρονος

admin

Νέα προκήρυξη για προσλήψεις στο λιμενικό – Τι προσόντα απαιτούνται

editor

Ημερίδα με θέμα: Διατροφή – Υγεία, Ευεξία από τον Δρομέα Θράκης

admin