15 Αυγούστου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

“Μαγεύτηκε” από το Σουφλί η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Στο Σουφλί βρέθηκε εχθές η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Αλεξανδρούπολη και με αφορμή τη διάκρισή του στα World tourism awards.

Γνώρισε τους ανθρώπους και τις ομορφιές της ακριτικής πόλης, ενώ είδε από κοντά τις δημιουργίες στο Μουσείο Μεταξιού. Αρχικά μετέβη στο δημαρχείο του Σουφλίου όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο. Η κα Ζαχαράκη στη συζήτηση που είχε με τον δήμαρχο της πόλης τόνισε ότι το Σουφλί ως κοιτίδα του μεταξιού θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα συνέδριο για το μετάξι!

Στην συνέχεια επισκέφθηκε όλα τα μουσεία Μετάξης που βρίσκονται στο Σουφλί και ακολούθως επισκέφθηκε τους οικισμούς, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Λευκίμμη.

H υφυπουργός Τουρισμού ενθουσιάστηκε από το Κέντρο Ενημέρωσης Απολιθωμένων Ευρημάτων που βρίσκεται σε ειδικό χώρο στο ξενώνα του Απολιθωμένου Δάσους στην είσοδο του χωριού Λευκίμμη.

Ενημερώθηκε σχετικά με το απολιθωμένο δάσος του Έβρου, τη σημασία του και τη διαδικασία απολίθωσης.

Την υφυπουργό συνόδευσαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης ΚΛαλακίκος, ο Αντιδήμαρχος Τυχερού Δημήτρης Δαρούσης, οι Βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Τσώνης Αθανάσιος.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

(195) νέα οχήματα εντάχθηκαν στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας

admin

«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Φερών Νίκος Μανούσης

admin

Καθημερινή η λειτουργία του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς Λευκίμης Σουφλίου

editor
15/08/2022 9:19