24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία Τοπικά Νέα

Ορεστιάδα: Υπογράφηκε σύμβαση έργου προϋπολογισμού 2.200.000,00 €

Στις 29/09/2021, στο Δήμο Ορεστιάδας, υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Ορεστιάδας Μαυρίδη Βασιλείου και της αναδόχου εταιρείας, του έργου «Αντικατάσταση επιφανειακού δικτύου με κατασκευή υπόγειου δικτύου άρδευσης στις γεωτρήσεις του αγροκτήματος Οινόης-Σάκκου Ορεστιάδας».

Το έργο αφορά 35 γεωτρήσεις στην περιοχή «Οινόης-Σάκκου» Δήμου Ορεστιάδας,εξυπηρετώντας επιφάνεια 14.800 στρεμμάτων και θα ωφελήσει σημαντικά 300 και πλέον παραγωγούς, μέλη του Τ.Ο.Ε.Β. ΩΟΕΙΔΟΥΣ.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί:

  1. Τοποθέτηση σωλήνων πολυαιθυλενίου 3 ης γενιάς μήκους 39,2 χιλιομέτρων διαμέτρου Φ160
  2. Εκσυγχρονισμός λειτουργίας γεωτρήσεων με διάταξη αντιπληγματικής προστασίας και παροχόμετρου για τον εξορθολογισμό μεταξύ παροχής άντλησης και ζήτησης
  3. Κατασκευή 780 τυποποιημένων φρεατίων υδροληψίας.

Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.) μέσω της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 2.200.000,00 ευρώ με τον ΦΠΑ με χρόνο υλοποίησης τους 18 μήνες.

Με την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία και των τριών μεγάλων έργων υπογειοποίησης 99 γεωτρήσεων και αντικατάστασης των επιφανειακών δικτύων άρδευσης στον κάμπο Ωοειδούς Ορεστιάδας ( περιοχές Κλεισσούς – Οινόης – Σάκκου – Σαγήνης), εξυπηρετώντας συνολική επιφάνεια 40.000 στρεμμάτων με ωφελούμενους πλέον των 800 παραγωγών, συνολικού προϋπολογισμού 6.140.000,00 €.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το σύνολο των διαδικασιών (από την χρηματοδότηση έως και τις υπογραφές των συμβάσεων) ήταν υποδειγματικές και κυρίως ταχύτατες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η προσπάθεια του Δήμου Ορεστιάδας για την στήριξη της τοπικής αγροτικής οικονομίας συνεχίζεται προχωρώντας πλέον στην υλοποίηση και των τριών έργων που θα επιφέρουν σημαντικά οφέλη στους αγρότες της περιοχής.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ανοιχτός σήμερα για το κοινό ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης

editor

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας

editor

Νέες χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ για τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη

editor
24/04/2024 6:11