25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Με φόντο τη “δική” μας Νίκη της Σαμοθράκης έγινε η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στη Γαλλία

Για ακόμη μια φορά η “δική” μας Νίκη της Σαμοθράκης, καλωσόρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο μουσείου του Λούβρου, στα πλαίσια της συνέντευξης που έδωσε στον Νίκο Αλιάγα και την Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Η συγγραφέας βιβλίων εσωτερικής ψυχολογίας και ψυχοθεραπεύτρια-σύμβουλος προσωποκεντρικής προσέγγισης, κ. Βιολέττα Μαράντου Παυλέα, είναι συγγραφέας ενός εξαιρετικού βιβλίου που μιλάει για τη Νίκη της Σαμοθράκης και συγκεκριμένα έχει τίτλο «Η Νίκη της Σαμοθράκης και τα Καβειρια Μυστήρια» και αυτή τη φορά με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στο μουσείου του Λούβρου γράφει:

“Η Νίκη της Σαμοθράκης καλωσορίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Λούβρο, όταν το ευτελές αντίγραφό της κοσμεί το ιερό των μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη. Οι ισχυροί δεσμοί κρατών στις κρίσιμες στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας, όπως είναι η Ελληνογαλλική φιλία, είναι μια αξιέπαινη πολιτική στάση με πολύ θετικές προεκτάσεις και επιπτώσεις στο πολιτικό προσκήνιο της Ελλάδος.

Ως Έλληνες όμως , έχοντας μνήμη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η παρουσία της Νίκης μπροστά από την οποία τελέστηκε η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη  με τον Νίκο Αλιάγα και την Αντριάνα Παρασκευοπούλου στο μουσείο του Λούβρου, εκτός από την πικρία για την απολεσθείσα Κόρη κινητοποίησε και δυνάμωσε για άλλη μια φορά το αίτημα της επιστροφής της πίσω στην πατρίδα της.

Είναι χρέος του Έλληνα πρωθυπουργού προς την Ελλάδα, όχι μόνο η άμυνα και η ασφάλεια της , αλλά και η διάσωση του πολιτισμού της, αφού όπως πολύ σωστά τόνισε ο φιλέλληνας και λάτρης της Ελληνικής ιστορίας Κύριος Μακρόν, η Ελλάδα είναι πρώτιστα Πολιτισμός και ύστερα Έθνος. Χρέος και μέριμνα όλων μας είναι να υποστηρίξουμε την επιστροφή της Νίκης στην μορφή της οποίας ακτινοβολείται η αρχαιοελληνική παιδεία μας ,κληροδότημα μνήμης του πολιτισμού μας προς τις μελλοντικές γενεές του τόπου μας. Κύριε Μητσοτάκη και Κύριε Μακρόν η Νίκη της Σαμοθράκης ανήκει στους Έλληνες και στην Ελλάδα”!

Βέβαια ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ των άλλωνν πως “Κατ’ αρχάς δεν μπορεί να μην εκφράσω το θαυμασμό μου, για το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε μέσα στο μοναδικό μουσείο του Λούβρου, με θέα αυτό το καταπληκτικό άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης”.

Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης είπε πως “Νομίζω είναι η νίκη της ελπίδας απέναντι στον φόβο. Ένα άγαλμα που παρότι δεν βρήκαμε ποτέ το πρόσωπο του, νομίζω από την ίδια τη στάση του σώματος “εκπέμπει” μια έμφυτη αισιοδοξία που νομίζω ότι πρέπει όλους μας να μας διακρίνει παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε”.

Επίσης η κ. Βιολέττα Μαράντου Παυλέα δημιούργησε μια σελίδα στην οποία μπορεί να ψηφίσει όποιος θέλει, για να γυρίσει το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης “σπίτι” του! Κάντε κλικ εδώ για να ψηφίσετε και εσείς.

Ας ελπίσουμε πως μια μέρα θα επιστρέψει το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης, στη γη της Σαμοθράκης!

Παρακάτω ακολουθεί και βίντεο από την παραγωγή του e-evros.gr από το τραγούδι “Ω Χρυσόπτερη Νίκη”:

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη

admin

Έβρος: Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

editor

Συνάντηση των Λιμενικών Θράκης με τον Υπουργό Ναυτιλίας Βαρβιτσιώτη Μιλτιάδη

editor
25/04/2024 20:02