24 Μαΐου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ακόμη μια συνάντηση για τη “διεκδίκηση” αυτόνομης Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου

H πρώτη συνάντηση φορέων του βορείου Έβρου, είχε γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου 2021 με στόχο τη διοικητική αναδιάταξη του Έβρου σε δύο Περιφερειακές Ενότητες, προκειμένου να δημιουργηθεί η αυτόνομη Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Έβρου.

Συγκεκριμένα τότε είχε εκφραστεί η κοινή και αυτονόητη πεποίθηση όλων των συμμετεχόντων πως είναι αναγκαία η διοικητική αναδιάταξη του Έβρου με τη δημιουργία δύο Περιφερειακών Ενοτήτων, του Νοτίου και του Βορείου Έβρου.

Σε συνέχεια των διαβουλεύσεων μεταξύ των φορέων της περιοχής του Βορείου Έβρου και της πρωτοβουλίας διεκδίκησης νέας διοικητικής αναδιάταξης στο νομό, η τρίτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Διδυμότειχο.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι παραγωγικών, επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της ευρύτερης περιοχής θα συναντηθούν στο Εργατικό Κέντρο Διδυμοτείχου την Τετάρτη 29.9.2021 και ώρα 19:00, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα προβλεπόμενα από την πολιτεία μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Στόχος η κοινή και πάνδημη διεκδίκηση δημιουργίας αυτόνομης Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου, ως ένα πολύ σημαντικό βήμα για να σταματήσει η απομόνωση και η απαξίωση της πολύπαθης περιοχής.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ο φράχτης φράχτης και το ποτάμι ποτάμι

editor

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό στο δήμο Σουφλίου

editor

Αυξημένος κατά 26,1% ο τζίρος του Ομίλου Πλαστικά Θράκης το 2021

editor
24/05/2022 14:15