22 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Παρμενίων 2021: Ηχηρό μήνυμα αποτροπής από τους Εθνοφύλακες της Αλεξανδρούπολης

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Άσκηση αποτροπής εχθρικών αποβατικών δυνάμεων στην περιοχή της Μάκρης που έγινε εχτές, ημέρα Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στο Λιμανάκι της Μάκρης, στα πλαίσια της άσκησης “Παρμενίων 2021”.

Το υπερήφανο Τάγμα Εθνοφυλακής Αλεξανδρούπολης, είχε να αντιμετωπίσει τις εχθρικές δυνάμεις οι οποίες έφταναν δια θαλάσσης με σκοπό την κατάληψη του λιμανιού. Ωστόσο απέναντι τους βρήκαν τους, το Τάγμα Εθνοφυλακής Αλεξανδρούπολης το οποίο με τόλμη, πάθος και υπευθυνότητα έκανε τα αδύνατα δυνατά για να αποτρέψει την απόβαση των εχθρών.

Οι δυνάμεις εθνοφυλακής για ακόμη μια χρονά μας απέδειξαν το επίπεδο ετοιμότητας τους καθώς άμεσα προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλιση του λιμένα Μάκρης και την εξουδετέρωση της απειλής.

Στην άσκηση βρέθηκαν ο Διοικητής 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος κ. Πέτρος Δεμέστιχας, ο Διοικητής της 12ης ΜΚ Μεραρχίας, υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος αλλά και ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος κ. Άγγελος Χουδελούδης ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής και αποδοχής από τους Εθνοφύλακες.

Ο στρατηγός Χουδελούδης είναι παλιός γνώριμος του τάγματος, αφού πριν από μερικά χρόνια ως Μέραρχος της 12ης συνεργάστηκε στενά με τους άντρες αυτούς οι οποίοι έχουν να πουν τα καλύτερα για τη θητεία του στον Έβρο.

Παράλληλα παρόντες στην άσκηση από πολιτικής πλευράς, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς καθώς και εκπρόσωπος του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Πολλά συγχαρητήρια στον διοικήτη της μονάδος και σε όλους όσους συμμετείχαν στην άσκηση.

Την Τετάρτη ολοκληρώνεται ο Παρμενίωνας με την τελική φάση να λαμβάνει χώρα σε Διδυμότειχο και Αλεξανδρούπολη.

Φ.Δούκογλου

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου στην Κομοτηνή – Δείτε τους χάρτες του δικτύου σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Δράμα

editor

ΕΟΔΥ: Αποτελέσματα rapid test από περιοχές του Έβρου – Σημεία δειγματοληπτικού ελέγχου για τον κορονοϊό

editor

Δήμος Σαμοθράκης: Έναρξη εκτέλεσης εργασιών στο δρόμο Χώρα – Αλώνια

editor
22/07/2024 1:32