6 Δεκεμβρίου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Κατεδαφίστηκε το ιστορικό “Χαλβαδοποιείο”

Ένα κομμάτι της ιστορίας της Αλεξανδρούπολης κατεδαφίστηκε το πρωί της Δευτέρας και πήρε μαζί του, αναμνήσεις μιας ζωής.

Club “ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΕΙΟΝ “1994. Από τα πρώτα μεγάλα χειμερινά club της πόλεως. Το όνομά του το οφείλει στο ότι ήταν πράγματι παλιότερα εργαστήριο παραγωγής χαλβά των Χαμπούρη – Χριστοδούλου. Ένα εργαστήριο που όσοι το πρόλαβαν ακόμα θυμούνται την μυρωδιά του χαλβά τον οποίο πουλούσαν ζεστό σε λαδόκολλα και αργότερα σε μεταλλικό κίτρινο κουτί.

Ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα ιστορικής αξίας πέτρινα κτίσματα στην Αλεξανδρούπολη δεν κατάφερε να σωθεί.

Υπενθυμίζεται ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης πριν ένα χρόνο είχε εκφράσει την ανησυχία για το συγκεκριμένο κτίριο καλώντας την Δημοτική Αρχή να λάβει κάθε πρωτοβουλία με σκοπό να αποφευχθεί η κατεδάφιση.

Προφανώς δεν έγινε τίποτα και σήμερα το ιστορικό αυτό κτίριο αποτελεί παρελθόν για την πόλη της Αλεξανδρούπολης που χάνει σιγά σιγά τις αναμνήσεις της.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Πολυκοινωνικό θα προχωρήσουν στην αγορά προϊόντων ισόποσης αξίας από όλους τους τοπικούς παραγωγούς της πράσινης λαϊκής αγοράς του Δήμου.

admin

Αλεξανδρούπολη: Το πρόγραμμα πτήσεων στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” για τον Δεκέμβριο

editor

Συνάντηση του Πρόεδρου Δημοκρατίας με την Γιάννα Αγγελοπούλου

admin
06/12/2022 12:24