5 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Κατεδαφίστηκε το ιστορικό “Χαλβαδοποιείο”

Ένα κομμάτι της ιστορίας της Αλεξανδρούπολης κατεδαφίστηκε το πρωί της Δευτέρας και πήρε μαζί του, αναμνήσεις μιας ζωής.

Club “ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΕΙΟΝ “1994. Από τα πρώτα μεγάλα χειμερινά club της πόλεως. Το όνομά του το οφείλει στο ότι ήταν πράγματι παλιότερα εργαστήριο παραγωγής χαλβά των Χαμπούρη – Χριστοδούλου. Ένα εργαστήριο που όσοι το πρόλαβαν ακόμα θυμούνται την μυρωδιά του χαλβά τον οποίο πουλούσαν ζεστό σε λαδόκολλα και αργότερα σε μεταλλικό κίτρινο κουτί.

Ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα ιστορικής αξίας πέτρινα κτίσματα στην Αλεξανδρούπολη δεν κατάφερε να σωθεί.

Υπενθυμίζεται ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης πριν ένα χρόνο είχε εκφράσει την ανησυχία για το συγκεκριμένο κτίριο καλώντας την Δημοτική Αρχή να λάβει κάθε πρωτοβουλία με σκοπό να αποφευχθεί η κατεδάφιση.

Προφανώς δεν έγινε τίποτα και σήμερα το ιστορικό αυτό κτίριο αποτελεί παρελθόν για την πόλη της Αλεξανδρούπολης που χάνει σιγά σιγά τις αναμνήσεις της.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Κοινωνικό Μέρισμα: Με 2 στοιχεία θα μαθαίνει, όποιος θέλει, αν το δικαιούται

admin

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την λύση της σύμβασης της COSMOPLUS AE με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και το ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ

editor

Με απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη δημιουργήθηκαν δύο (2) σημεία συγκέντρωσης ξηράς τροφής, ειδών πρώτης ανάγκης και υγιεινής φροντίδας

admin
05/03/2024 12:31