19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Κλείνει ο παιδικός σταθμός Δικαίων – Καμία εγγραφή παιδιού για φέτος

Κλείνει ο παιδικός σταθμός Δικαίων, αφού φέτος δεν έγινε καμία νέα εγγραφή. Την ίδια ώρα, και οι άλλες σχολικές μονάδες που λειτουργούν στα Δίκαια, βρίσκονται σε επικίνδυνα φθίνουσα πορεία, αφού στο νηπιαγωγείο οι εγγραφές ήταν μόλις 8, τόσες ήταν και στο δημοτικό σχολείο, εννέα στο Γυμνάσιο και 4 στο Λύκειο.

«Αυτό είναι το μαθητικό δυναμικό 15 χωριών και όλα φωνάζουν πως η ζωή στο Τρίγωνο τελειώνει…», διαπιστώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου, επιρρίπτοντας ευθύνες για την ερήμωση της περιοχής στις πολιτικές που διαχρονικά ασκήθηκαν από τις κυβερνήσεις, αλλά και στους τοπικούς παράγοντες «που τις υπηρέτησαν με ζήλο».

Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι η ανατροπή αυτής της εικόνας είναι δυνατή μόνον με αγώνες και διεκδικήσεις για πραγματική στήριξη, η οποία μπορεί να έρθει με κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά προϊόντα, μείωση του κόστους παραγωγής με φθηνό πετρέλαιο και ρεύμα, φορολογικές ελαφρύνσεις και μία σειρά άλλων γενναίων μέτρων, που θα συγκρατήσουν τον πληθυσμό στο Τρίγωνο.

Αναφέρεται, τέλος, και στην ανάγκη αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Δικαίων, τόσο με προσωπικό όσο και με σύγχρονο εξοπλισμό.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Νιώσε το αυθεντικό, στην Κρήτη «Crete, Sense the Authentic»

editor

Συναγερμός από Κικίλια: “Ο Έβρος είναι στο κόκκινο”

editor

Διδυμότειχο: Τροχαίο με δύο τραυματίες από σύγκρουση δίκυκλου με Ι.Χ.

editor
19/04/2024 9:44