28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Το ΓΕΛ Τυχερού για 2η φορά αναγορεύεται σε Σχολείο-Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS)» αποτελεί πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και απευθύνεται σε σχολεία ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσω ποικίλων δράσεων, τα σχολεία – τα οποία συμμετέχουν σε εθελοντική βάση – έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και να ενημερωθούν για το ρόλο, τις αρμοδιότητες και τη δομή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το Γενικό Λύκειο Τυχερού, κατά το σχολικό έτος 2020-21, συμμετείχε για δεύτερη φορά στο πρόγραμμα EPAS, μέσω μιας σειράς δράσεων στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης και την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ομάδα EPAS του σχολείου έθεσε ως προτεραιότητα του προγράμματος την εμβάθυνση της γνώσης των μαθητών/μαθητριών σε ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρησιμοποιώντας ως αφετηρία τα έργα που έχουν υλοποιηθεί με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στην περιοχή του Έβρου. Για τον λόγο αυτό τα μέλη της ομάδας διοργάνωσαν στα τέλη Μαΐου δύο εκδηλώσεις, μέσω των οποίων παρουσίασαν στη σχολική και την ευρύτερη τοπική κοινότητα τα αποτελέσματα της έρευνάς τους ως προς τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων στον Έβρο.

Οι παραπάνω δράσεις κατατέθηκαν προς αξιολόγηση στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το Γενικό Λύκειο Τυχερού είχε την τιμή να αναγορευθεί για δεύτερη φορά “Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”. Παράλληλα, οι μαθητές/μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί Τσαπάνης Χρήστος, Τζώγα Κυριακή, Τρυφωνίδου Στυλιανή, Γενηζεγκίνη Ζωή και Κανίδου Ζωή που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, τιμήθηκαν με τον τίτλο του Junior Ambassador και Senior Ambassador αντίστοιχα, αναλαμβάνοντας να συνεχίσουν την εκστρατεία ενημέρωσης της σχολικής και της ευρύτερης τοπικής κοινότητας σε ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το αποθετήριο δράσεων της ομάδας EPAS του Γενικού Λυκείου Τυχερού.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ξεκινάνε άμεσα οι μελέτες για τα πιλοτικά θαλάσσια αιολικά πάρκα στην Αλεξανδρούπολη

editor

Διάθεση καυσόξυλων σε κατοίκους του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών

editor

Στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, την Πέμπτη στις 19.00 η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

editor
28/03/2024 23:40