19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου για τη στέγαση της Ψυχολογικής Σχολής

Για το “φλέγον” ζήτημα που αφορά την στέγαση του νέου τμήματος της Ψυχολογίας που ετοιμάζεται να ιδρυθεί και να λειτουργήσει στο Διδυμότειχο μίλησε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Η απόφαση για την παραχώρηση του 3ου δημοτικού σχολείου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο για τη στέγαση του υπό ίδρυση τμήματος Ψυχολογίας, η οποία ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Μακεδονίας- Θράκης, σχετικό ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε εδώ είχε υποστηρικτικό χαρακτήρα καθώς η παραχώρηση του σχολείου δεν ανήκει στις αρμοδιότητες του δήμου αλλά στη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και το υπουργείο Παιδείας. Αυτό υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο οποίος θέλησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες για το μέλλον του υπό ίδρυση τμήματος.

«Με την απόφαση παραχώρησης θέλαμε να δείξουμε στο υπουργείο την πρόθεσή μας για τη δημιουργία του τμήματος. Το δημοτικό συμβούλιο δε θα μπορούσε να πάρει τέτοια απόφαση».

Όσο αφορά τη συνέχεια και τις επόμενες ενέργειες ανέφερε πως, από την πλευρά του δήμου, θα εξεταστεί αν θα κατατεθεί ένσταση κατά της απόφασης ή θα ληφθεί νέα απόφαση. Παράλληλα σημείωσε πως σε επικοινωνία που υπήρξε με το υπουργείο Παιδείας δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις ότι θα προχωρήσει η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση του σχολείου.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Διδυμότειχο: Αλλαγή διοικήσεως της XVI Μεραρχίας

editor

Συνάντηση Δερμεντζόπουλου με τον Πρόεδρο Ξενοδόχων Θράκης Α.Παλακίδη, για τουριστικά θέματα

editor

O Πύρρος Δήμας στο Διδυμότειχο

editor
19/04/2024 10:14