22 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

“Δυνατά” συνεχίζει το πρόγραμμα ΤΕΒΑ στους δήμους Ορεστιάδας & Διδυμοτείχου

Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, που αφορά στη διανομή αγαθών (τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης όπως είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής) το οποίο υλοποιείται στο Δήμο Ορεστιάδας και στο Δήμο Διδυμοτείχου από το 2016 (με επικεφαλής το Δήμο Ορεστιάδας), θα συνεχιστεί και για τα επόμενα έτη, κατόπιν έγκρισης νέου σχετικού προϋπολογισμού (υπ’αρίθμ. 3441/29-7-21 ΦΕΚ Τ΄Β΄& υπ’αρίθμ. Δ.Α. ΤΕΒΑ 1039 Οικ./ 3-9-2021 Απόφασης Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων), που αντιστοιχεί στο 91% επιπλέον του μέχρι τώρα εγκεκριμένου ποσού.

Πέραν της διανομής αγαθών το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα στους ωφελούμενους να λάβουν περαιτέρω στήριξη, μέσω της υλοποίησης Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Μέτρων, με σκοπό την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και τη διευκόλυνσή τους για εργασιακή και κοινωνική ένταξη.

Για την εν λόγω εγκεκριμένη υπερδέσμευση του Προγράμματος, οι Δήμαρχοι Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης, με κοινή δήλωση τους, αναφέρουν: “Αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση για την εξασφάλιση σημαντικής επιπλέον χρηματοδότησης για τη συνέχιση ενός τόσο πετυχημένου προγράμματος. Οι ανάγκες του κοινωνικού συνόλου είναι αυξημένες και μας δίνεται η δυνατότητα να συνδράμουμε στο τεράστιο αγώνα εκατοντάδων συμπολιτών μας για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής”.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Σαμοθράκη: Προχωρούν επείγουσες επεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας, σε Ιερό Μεγάλων Θεών και Πύργο του Φονιά

editor

“Αγκαλιά” σε 120 άπορες οικογένειες της Αλεξανδρούπολης!

editor

Συνελήφθησαν 3 διακινητές με 15 μη νόμιμους μετανάστες σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου

editor
22/07/2024 1:31