Κοινωνία Τοπικά Νέα

Διακινητές προσπαθούν να περάσουν δεκάδες μετανάστες από τον Έβρο (βίντεο)

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο – ντοκουμέντο παρουσιάζει την προσπάθεια Τούρκων δουλεμπόρων να περάσουν δεκάδες παράτυπους μετανάστες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, οι Έλληνες συνοριοφύλακες του Έβρου απέτρεψαν το βράδυ της Δευτέρας την προσπάθεια των διακινητών να περάσουν στην ελληνική πλευρά τους μετανάστες.

Το βίντεο, το οποίο έχει καταγράψει θερμική κάμερα ελληνικής περιπόλου συνοριοφυλάκων στις όχθες του Έβρου το βράδυ της Δευτέρας, δείχνει περισσότερα από 60 άτομα προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα, υπό την καθοδήγηση διακινητών.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, περάσματα του Έβρου, όπως αυτό που φαίνεται στο βίντεο, έχουν όλο και περισσότερη «κίνηση» τις νυχτερινές ώρες από μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

Η χαμηλή στάθμη του νερού, που σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές, «φτάνει μέχρι το γόνατο», και οι καλές καιρικές συνθήκες ευνοούν τη διέλευση των μεταναστών και για το λόγο αυτό, οι διακινητές εντείνουν τις απόπειρες να περάσουν όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούν από τα περάσματα. Με αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με το Open, έχουν αυξηθεί οι περιπολίες των Ελλήνων συνοριοφυλάκων, ειδικά τις νυχτερινές ώρες.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας για αντιεμβολιαστή ιερέα

editor

Γιαλαμάς: Ζητάμε δειγματοληπτικούς ελέγχους στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και τους χώρους κράτησης

editor

Όλα τα νεότερα για τους δύο κατασκόπους από την Θράκη

editor