2 Δεκεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Δήμος Ορεστιάδας: Εντός του 2022 οι εξελίξεις για το φράγμα που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια

Φράγμα που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια είναι έτοιμος να κατασκευάσει ο δήμος Ορεστιάδας, πρόκειται για ένα έργο για το οποίο είχαμε πρωτοακούσει το 2010 όταν δήμαρχος του Κυπρίνου ήταν ο Μιχάλης Στράντζαλης.

Το έργο κατασκευής του υδροηλεκτρικού φράγματος έχει προϋπολογισμό 12,5 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) να χρηματοδοτεί το 75% του έργου και το υπόλοιπο 25% το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τα έσοδα για το δήμο Ορεστιάδας από τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού φράγματος θα είναι σημαντικά, καθώς με ετήσιο λειτουργικό κόστος περίπου 100.000 ευρώ, ο τζίρος για επτάμηνη λειτουργία έχει υπολογιστεί στα 1,8 εκατ. ευρώ.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Σταύρου Αποστολίδη ανέφερε ότι θα υπάρξει εξέλιξη μέσα στο 2022, για το εργοστάσιο που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια στο φράγμα του Κυπρίνου.

Τέλος να αναφερθεί πως το φράγμα του Άρδα σε απόσταση 8 χιλιομ. από τον Κυπρίνο, κατασκευάστηκε το 1969 και έχει μήκος 350 μετρά.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Μανώλης Τσέπελης: Απαιτούνται άμεσα μέτρα για να αντιμετωπίσουν οι Δήμοι το «ενεργειακό τσουνάμι»

editor

ΕΕΕΕΚ Ξάνθης: Με ένα πορτρέτο 35 τ.μ. του Μ. Θεοδωράκη και ένα βίντεο οι μαθητές τιμούν τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη

editor

Σύλληψη 3 διακινητών που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου μη νόμιμων μεταναστών

admin
02/12/2023 17:55