20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Παραιτήθηκε ο Τερζής Αναστάσιος από Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Έβρου

Παραιτείται από τη θέση του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου ο κ. Αναστάσιος Τερζής.

Ο κ. Τερζής μεταξύ των άλλων τόνισε πως λόγω πολλών ευθυνών και υποχρεώσεων αφήνει αυτή τη θέση, του προέδρου, με σκοπό να μην παραμερίσει τη θέση για την οποία εκλέχτηκε.

Παρόλα αυτά αναφέρει προς το τέλος του δελτίο τύπου του, πως θα παραμένει μέλος του ΔΣ του ΦΣΕ και φυσικά και αντιπρόσωπους του ΦΣΕ στον ΠΦΣ.

Aκολοθεί αναλυτικά το δελτίο τύπου που αναφέρεται στην παραίτηση του:

“Όπως πολλοί γνωρίζετε είχα την τιμή να εκλεγώ προ δύο μηνών περίπου στη θέση του προέδρου του ΣΥ.ΦΑ. Έβρου, της συνεταιριστικής μας φαρμακαποθήκης . Μια θέση με πολύ μεγάλες προκλήσεις, ακόμη μεγαλύτερους στόχους και περισσότερες ευθύνες. Δυστυχώς, αυτές οι ευθύνες δε μου επιτρέπουν να μπορώ να αφιερώσω χρόνο και στους δύο ρόλους χωρίς να αδικήσω και να υποβαθμίσω κάποιον από αυτούς – ίσως και τους δύο – και φυσικά δεν θα πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο. Οπότε σας ανακοινώνω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του ΦΣ Έβρου.

Πρόκειται για μια συνειδητή απόφαση, αφού πάντα η πρόθεσή μου είναι να μπορώ να προσφέρω εκεί που είμαι περισσότερο χρήσιμος. Η θέση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου έχει, ίσως, περισσότερο κύρος και προβολή. Πιστεύω, όμως, ότι ο καθένας μας που εμπλέκεται στα κοινά οφείλει να το κάνει με ταπείνωση και διάθεση προσφοράς. Να πηγαίνει με φόρα προς το μέλλον και να οδηγεί τις εξελίξεις κι όταν αισθάνεται ότι δε θα μπορεί να το πράξει για οποιονδήποτε λόγο, να αφήνει τη θέση στον επόμενο.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια εργαστήκαμε σκληρά μαζί με τα ΔΣ για τον εκσυγχρονισμό του Συλλόγου και την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία του. Πρωτοστατήσαμε στις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις, κυρίως στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια, δημιουργήσαμε τον Διανεμητικό Λογαριασμό, που απλοποίησε τη ζωή όλων μας και οργάνωσε άριστα τον
Σύλλογο. Προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε στη δια βίου εκπαίδευση των συναδέλφων, με πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Ενώ το αποκορύφωμα αυτών ήταν το συνέδριο της Φαρμακοεπιδημιολογίας, που διοργανώσαμε ήδη για 4η φορά σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή ΔΠΘ. Ένα πανελλήνιας εμβέλειας επιστημονικό γεγονός, μοναδικό στην Ελλάδα που ξεπερνά τις δυνατότητες ενός περιφερειακού συλλόγου κι ενός περιφερειακού πανεπιστημίου.

Επίσης, προσπαθήσαμε με όλους τους τρόπους να υποστηρίξουμε και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των φαρμακείων μας. Το επιστέγασμα των προσπαθειών μας είναι οι νέες εγκαταστάσεις του ΦΣΕ, που εγκαινιάστηκαν επίσημα στις 11-9-21. Ένα πραγματικό κόσμημα, αντάξιο του κύρους και της εμβέλειας του Συλλόγου, που μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες και πολυποίκιλες ανάγκες του.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους τοπικούς φορείς και υπηρεσίες μου τους οποίους συνεργαστήκαμε άψογα όλα αυτά τα χρόνια. Και, φυσικά, τα τοπικά Μ.Μ.Ε. που ήταν πάντα παρόντα για να μεταφέρουν τα μηνύματά μας προς το κοινό.

Παραμένω ως μέλος του ΔΣ του ΦΣΕ και φυσικά ως αντιπρόσωπους του ΦΣΕ στον ΠΦΣ έτοιμος να συμβάλλω όπου κι όπως μπορώ” καταλήγει το δελτίο τύπου που έστειλε ο πλέον, πρώην Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου κ. Τερζής.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Εκδηλώσεις για την ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων

admin

Άγιος Νικόλαος: Γιορτάζει σήμερα ο πολιούχος της Αλεξανδρούπολης και προστάτης των ναυτικών και των φτωχών

editor

Προσλήψεις συμβασιούχων στο δήμο της Ορεστιάδας μέσω ΑΣΕΠ

editor
20/04/2024 7:42