25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ο τεθωρακισμένος «τυφώνας» της ΕΛΑΣ που περιπολούσε στα σύνορα του Έβρου “κλέβει” τις εντυπώσεις στη ΔΕΘ

Ένα… «θηρίο» της Ελληνικής Αστυνομίας τραβάει τα βλέμματα όσων περπατούν στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για τον «Τυφώνα», το ειδικό τεθωρακισμένο όχημα που έχει στη διάθεσή της η Ελληνική Αστυνομία, το οποίο είναι αλεξίσφαιρο, μπορεί να κινείται σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες ενώ αντέχει ακόμη και αν δεχθεί επίθεση από βόμβες.

Ζυγίζει 12,5 τόνους, έχει αυτονομία έως 1.000χμ, μήκος 6,5 μέτρα, πλάτος 2,43 μέτρα και ύψος 2,37 μέτρα. Το θηριώδες όχημα το οποίο δεσπόζει στο περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να μεταφέρει διμελές πλήρωμα με οκτώ άρτια εξοπλισμένους στρατιώτες/αστυνομικούς ενώ κινείται ακόμα και στο νερό σε βάθος περίπου δύο μέτρων. Στο κάτω μέρος του διαθέτει ειδική προστασία για νάρκες.

Το συγκεκριμένο όχημα έφτασε στον Έβρο στις 28 Μαρτίου του 2020 προκειμένου να ενταχθεί στα μέσα επιτήρησης των συνόρων που συνεχίζονται εντατικά παρά την απομάκρυνση των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, από το Παζαρκουλέ.

Πρόκειται για ένα από τα οκτώ οχήματα που είχαν κατασχεθεί το 2015 και ήταν αφημένα στο Τελωνείο του Πειραιά. Το προηγούμενο διάστημα, και λόγω των συνθηκών στον Έβρο, προχώρησε με ταχύτατες διαδικασίες η αποδέσμευσή τους για ν’ αποδοθούν στη συνέχεια στην ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Σέρρες: Συμμορία με έξι ανήλικους «ξάφριζε» σπίτια και αυτοκίνητα

editor

Διάκριση για τη μαθήτρια του ωδείου Αλεξανδρούπολης Μυρτώ Ερίκογλου σε μουσικό διαγωνισμό

editor

Πρόγραμμα «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και EUROBANK για την υπογεννητικότητα

editor
25/04/2024 4:51