29 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και στα σχολεία της Αλεξανδρούπολης! (video)

Η νέα σχολική χρονιά άρχισε σήμερα με τα σχολεία να ανοίγουν για μια ακόμα φορά κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Οι μαθητές και στην Αλεξανδρούπολη προσήλθαν στα σχολεία τους φορώντας μάσκα, για τον καθιερωμένο αγιασμό με την προσδοκία η χρονιά αυτή να διαφέρει από την προηγούμενη και να κυλήσει όσο γίνεται πιο ομαλά και κυρίως με τα σχολεία ανοιχτά!

Στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης ο αγιασμός τελέσθηκε στις 10 το πρωί χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. κ. Άνθιμο, του βουλευτή Έβρου της Ν.Δ Σταύρου Κελέτση, του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας κ. Δήμητρας Βουρδόγλου και του δήμαρχου Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννη Ζαμπούκη.

Σε πολλά σχολεία του δήμου Αλεξανδρούπολης τα παιδιά θα παραλάβουν και τα βίβλια της νέας σχολικής χρονιάς.

Με τι μέτρα άνοιξαν τα σχολεία

Μαθητές 12 ετών και άνω και εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης τελευταίου εξαμήνου.

Αν δεν έχουν τα παραπάνω δικαιολογητικά, οι μαθητές υποχρεούνται να προσκομίζουν αρνητικό self test, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Αντίστοιχα, οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει από COVID 19 πρέπει να έχουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα γίνεται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (έως και 48 ώρες πριν από την προσέλευση την Τρίτη και την Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου.

Για την πρώτη εβδομάδα το self test πρέπει να έχει γίνει την Κυριακή ή το πρωί της Δευτέρας, πριν από το σχολείο.

Για τα κρούσματα στα σχολεία προβλέπεται ότι μία τάξη θα κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα 50%+1 μαθητές του τμήματος, και θα γίνεται τηλεεκπαίδευση.

Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19, απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες. Επιστρέφει στη σχολική μονάδα έπειτα από τουλάχιστον δέκα ημέρες και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Επιπλέον, για τις στενές επαφές προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος και για διάστημα επτά ημερών ως εξής:

•Για ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:

-δυο εργαστηριακά τεστ -rapid πέραν των προβλεπομένων

-εάν οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάθονταν κοντά στο κρούσμα, υποβάλλονται σε καθημερινά αυτοδιαγνωστικά τεστ (τις ημέρες που δεν κάνουν τα δυο εργαστηριακά).

•Για εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:

-δυο αυτοδιαγνωστικά τεστ ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία κάθονται.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 5 μη νόμιμους μετανάστες

editor

Χάλκινο μετάλλιο για τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη στους Παραολυμπιακούς Αγώνες!

editor

Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ στην Αλεξανδρούπολη

admin
29/02/2024 18:21