29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Τέρμα τα προβλήματα με το νερό στην Αλεξανδρούπολη – Μπήκε επιτέλους… στον αγωγό!

Μετά από σχεδόν 8 μήνες διορθώθηκε το μεγάλο πρόβλημα που είχε προκύψει στον αγωγό του δικτύου της ΔΕΥΑΑ από τις ακραίες καιρικές συνθήκες του χειμώνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΑ Την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021, το νερό του υδροταμιευτήρα Αισύμης εισήλθε ξανά στον αγωγό και έφθασε στο διυλιστήριο Αλεξανδρούπολης!

Να σημειωθεί ότι το νερό της πόλης όλους αυτούς τους μήνες είχε αρκετά άλατα δημιουργώντας πολλά προβλήματα στις οικοσυσκευές.

Αυτά όμως αποτελούν πλέον παρελθόν καθώς η πόλη πλέον πίνει νερό από τον υδροταμιευτήρα.

Στην ίδια ανακοίνωση η ΔΕΥΑΑ αναφέρει πως θα ακολουθήσει σταδιακή δοκιμαστική λειτουργία του διυλιστηρίου και πρώτιστα ο ενδελεχής έλεγχος της ποιότητας του νερού.

Αναλυτικότερα: “Το μέγεθος της καταστροφής του αγωγού από τις ακραίες καιρικές συνθήκες της 12ης Ιανουαρίου 2021 και της 1ης Φεβρουαρίου 2021 ήταν μεγάλο και πρωτόγνωρο. Στα τόσα χρόνια λειτουργίας της, η ΔΕΥΑΑ δεν είχε αντιμετωπίσει ξανά τέτοιο μέγεθος καταστροφής.

Το ολιγάριθμο προσωπικό της ΔΕΥΑΑ, με την μακρά εμπειρία που διαθέτει, παράλληλα με την αντιμετώπιση της καθημερινότητας εν μέσω θερμού και άνυδρου καλοκαιριού, κατόρθωσε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και σήμερα νιώθουμε όλοι νικητές στην μεγάλη μάχη με το χρόνο!

Οι απαιτούμενες ενέργειες έγιναν άμεσα αλλά και μεθοδικά.
Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι καθώς θα ακολουθήσει σταδιακή δοκιμαστική λειτουργία του διυλιστηρίου και πρώτιστα ο ενδελεχής έλεγχος της ποιότητας του νερού.

Η επιφύλαξη και οι διαδικασίες ελέγχου που περιγράφηκαν ανωτέρω είναι απόρροια της κοινωνικής ευθύνης της ΔΕΥΑΑ και δεν εμποδίζουν σήμερα που βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους να μοιραστούμε την χαρά μας με όλους τους δημότες που έδειξαν μέχρι τώρα την υπομονή και την εμπιστοσύνη τους.”

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης

admin

Γ. Οικονόμου: Επιπλέον 268 μονάδες στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων

editor

ΚΑΣ: Ιστορική απόφαση για αποκατάσταση του εσωτερικού του Παρθενώνα

admin
29/03/2024 2:52