29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Δραματική μείωση των φοιτητών στο ΔΠΘ – 436 λιγότεροι φοιτητές φέτος στον Έβρο

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) δημιούργησε πολλά κενά στο ΔΠΘ και στα πλαίσια αυτά ο Μενέλαος Μαλτέζος, που είναι μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος μίλησε για λόγους πληθυσμιακής ενίσχυσης της Θράκης στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Ειδικότερα, εχτές μίλησε στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (2-9-2021) και είπε πως “994 φοιτητές και φοιτήτριες λιγότεροι θα εισαχθούν φέτος στην αν/.Μ.Θ. εκ των οποίων: 323 στην Ξάνθη, 436 στον Έβρο και 205 στη Ροδόπη.” Δηλαδή, όπως είπε, “ένας στους πέντε φοιτητές, δεν θα προσέλθει να γραφτεί στις Σχολές του Δ. Π.Θ. Το άμεσο είναι η πολιτεία να το σκεφτεί ξανά και να δώσει τη δυνατότητα να πληρωθούν (αυτά τα κενά) γιατί εμείς ειδικά εδώ στη Θράκη έχουμε ανάγκη τις Δημογραφικές “Ενέσεις” με νέο πληθυσμό”.

Μάλιστα άσκησε δριμεία κριτική στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, την κα Νίκη Κεραμέως λέγοντας πως: “Θέλει να τα έχει καλά με συγκεκριμένα συμφέροντα , με τους Ιδιοκτήτες Κολεγίων” , οι οποίοι εξηγώντας πως: “Ειδικά στις θεωρητικές Σχολές και στις Σχολές χαμηλού κόστους που θα λειτουργήσουν θα “τρίβουν τα χέρια τους”. Προσθέτοντας ως παράδειγμα: “Το Δεκέμβριο , λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τις Γιορτές των Χριστουγέννων, με Νυχτερινή τροπολογία χωρίς να την περάσει από τακτική διαδικασία, ψήφισε την ισοτίμηση των πτυχίων των Κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ παρακάμπτοντας το άρθρο 16 του Συντάγματος”.

Τέλος, κατέληξε με μια ενδιαφέρουσα επισήμανση για το Δ.Π.Θ. και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής, δηλαδή: “Να εξηγήσει στην Κοινωνία της Θράκης με ποιο σκεφτικό καθόρισε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και είχε αυτό το αποτέλεσμα με την περιοχή μας να αναδεικνύεται αρνητικά”.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Άγνωστοι βεβήλωσαν τάφους ηρώων της ΕΟΚΑ

editor

Άφιξη Πρωθυπουργού Βουλγαρίας στην Αλεξανδρούπολη

admin

Σαμοθράκη – Ο καθεδρικός ναός των Θεών στη γη

editor
29/03/2024 3:11