28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

O ΥΠΑΑΤ ανακοίνωσε τη μετεγκατάσταση & αναβάθμιση του Γραφείου Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου στο τελωνείο των Κήπων

Τη χρηματοδότηση για την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στην είσοδο από Τουρκία προς Ελλάδα, με την οποία επιλύεται ένα πρόγραμμα εικοσαετίας, καθώς ο Φυτουγειονομικός Σταθμός βρίσκεται σε λάθος πλευρά (προς Τουρκία), δημιουργώντας εύλογα προβλήματα ασφάλειας και καθυστερήσεις στους ελέγχους, ανακοίνωσε ο ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός κατά την περιοδεία του στον Έβρο, συνοδευόμενος από τους Γ.Γ. κ. Χριστιάννα Καλογήρου και Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Παράλληλα, ο ΥΠΑΑΤ εμφανίστηκε αποφασισμένος να διορθωθούν οι ανισότητες του παρελθόντος, να ρυθμιστούν οι ανισοκατανομές στα δικαιώματα των κτηνοτρόφων και γενικά να υπάρχει ισότητα και δικαιοσύνη στην παροχή επιδοτήσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου με τη σειρά του ανέφερε σχετικά με την μετεγκατάσταση και αναβάθμιση του Γραφείου Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου “Από το συγκεκριμένο νευραλγικό σημείο του Τελωνειακού Σταθμού Κήπων, διέρχονται και ελέγχονται κάθε χρόνο, από την αρμόδια υπηρεσία (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, περισσότερα από πέντε χιλιάδες φορτία που έχουν προορισμό την Ελλάδα και χώρες της Ε.Ε. Εκτιμάται ότι από φέτος ο αριθμός των εισαγόμενων από τρίτες χώρες φορτίων, θα αυξηθεί κατά 70%-80% λόγω εφαρμογής νέας Κοινοτικής Νομοθεσίας.

Η Περιφέρεια και οι υπάλληλοί της, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την εύρυθμή λειτουργία του. Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση χρηματοδότησης μετεγκατάστασης και αναβάθμισης του Γραφείου Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου από τον κ. Σπήλιο Λιβανό, που σημειωτέον είναι ο πρώτος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που επισκέφθηκε το σημείο.
Επίσης, ευχαριστούμε την Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ κ. Χριστιάνα Καλογήρου, για την αγαστή συνεργασία και το προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε για την ικανοποίηση του χρόνιου αιτήματός μας.”

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ξεκινά η λειτουργία της 2ης Λαϊκής Αγοράς στην Ορεστιάδα

editor

Παράταση των συμβάσεων για την καθαριότητα του ΠΓΝΑ, ζητά το Εργατικό Κέντρο Ν.Έβρου

editor

Διδυμότειχο: Νέα διάσωση 17 λαθρομεταναστών από νησίδα του ποταμού Έβρου στο Πύθιο

editor
28/03/2024 14:24