19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Έως 2 εκατ. Αφγανοί στα ελληνικά σύνορα σύμφωνα με ερεύνα που έχει στα χέρια του ο Πρωθυπουργός

Eφιαλτικό σενάριο για 2 εκατομμύρια πρόσφυγες από το Αφγανιστάν στα ελληνικά σύνορα, μέχρι το τέλος του χρόνου, αποκαλύπτουν ΤΑ ΝΕΑ, επικαλούμενα μυστική εισήγηση – «βόμβα» που βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού.

Μέχρι τα Χριστούγεννα εκτιμούν οι αναλυτές των δεδομένων θα υπάρξουν μεταναστευτικές ροές από τα χερσαία σύνορα, δηλαδή τον Έβρο. Η περιοχή αναμένεται να δεχτεί ασφυκτικές πιέσεις όπως συνέβη το 2015.

Μάλιστα η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί ότι την περίοδο από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο όταν και εκτιμάται ότι θα αυξηθούν οι μεταναστευτικές ροές κανείς δεν θα απέκλειε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία στον Έβρο.

Στην κυβέρνηση επίσης παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο. Συγκεκριμένα έχουν γίνει προσπάθειες συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού μεταναστών στα σύνορα με τη χρήση SMS ή με ψεύτικες ειδήσεις στο Facebook. Λογαριασμοί και άγνωστοι αριθμοί ειδοποιούν μετανάστες να σπεύσουν στην περιοχή διότι η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα.

Ανάλογα σκηνικά φοβούνται ότι θα μπορούσαν να συμβούν τους επόμενους μήνες σε περίπτωση ενός τεράστιου μεταναστευτικού ρεύματος το οποίο θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η Τουρκία προκειμένου να πιέσει ταυτόχρονα Ελλάδα και Ευρώπη.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Πρόγραμμα «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και EUROBANK για την υπογεννητικότητα (6ος κύκλος)

editor

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τη θερινή περίοδο 2020

editor

Εκδήλωση στο Μνημείο Ολοκαυτώματος για την επέτειο από τον εκτοπισμό και την εξόντωση των Εβραίων της Ξάνθης

editor
19/04/2024 10:36