Κοινωνία Τοπικά Νέα

Τι συμβαίνει με την πληρωμή των περιπόλων στον Έβρο: Ποιοι αποζημιώθηκαν & ποιοι παρέμειναν απλήρωτοι

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών εξέδωσε νέα ανακοίνωση με θέμα την πληρωμή των περιπόλων στον Έβρο, ένα θέμα που ταλαιπωρεί αρκετούς μήνες το προσωπικό των Ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στο νομό Έβρου.

Η Ομοσπονδία με νέα ανακοίνωσή της αναφέρει πως η Κυβέρνηση επέλεξε να αποζημιώσει μόνο όσα στελέχη μετακινήθηκαν σε απόσταση άνω των 60 χλμ από την έδρα της Μονάδας τους έως το σημείο ανάληψης της υπηρεσίας στον ποταμό Έβρο, παρέχοντας μηδενική αποζημίωση σε όλα τα υπόλοιπα στελέχη.

Αυτό όπως ήταν λογικό προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των στελεχών που υπηρετούν στον Έβρο.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση:

“Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Υφυπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών «Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ», εκφράζει κατόπιν της (β) σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), την έντονη δυσαρέσκειά της και σας μεταφέρει το κλίμα απογοήτευσης που επικρατεί στο προσωπικό που ενεπλάκη με περιπολίες θέματος.

Συγκεκριμένα, πλήθος στρατιωτικών που υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές των χερσαίων συνόρων, εκτέλεσαν υπηρεσίες (περιπολίες) αποτροπής μεταναστευτικών ροών εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ), στα σύνορα του Έβρου και παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από δώδεκα (12) μήνες.

Η Στρατιωτική μας ηγεσία εφαρμόζοντας το (α) σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και την διαδικασία αποζημίωσης που ισχύει για όσους μετατίθενται και παραγνωρίζοντας για το έργο που προσέφεραν και προσφέρουν στα πλαίσια της υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων, επέλεξαν να αποζημιώσουν τελικά μόνο όσα στελέχη μετακινήθηκαν σε απόσταση άνω των 60 χλμ από την έδρα της Μονάδας τους έως το σημείο ανάληψης της υπηρεσίας στον ποταμό Έβρο, παρέχοντας μηδενική αποζημίωση σε όλα τα υπόλοιπα στελέχη. Επέλεξε δηλαδή ως αντικείμενο αποζημίωσης, την μετακίνηση των στελεχών προς το σημείο έναρξης της περιπολίας και όχι τις οκτάωρες και δεκάωρες περιπολίες. Επιλέγει στην ουσία με νομικά τερτίπια, την τακτική της υπεκφυγής του χρέους της και αφήνει απλήρωτους τους Έλληνες στρατιωτικούς.

Αναρωτιόμαστε:

α. Αυτή είναι η αναγνώριση του αγώνα των ακριτών συναδέλφων μας που ισχυρίζεται ότι θα πράξει η Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία μας; Ποιον ακριβώς αντίκτυπο έχουν οι μεγαλοπρεπείς δηλώσεις περί ανταμοιβής των συναδέλφων μας όταν στην πραγματικότητα υποτιμούν τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν;

β. Τα δεκάδες και εκατοντάδες πολλές φορές χιλιόμετρα που διανύουν καθημερινά τα στελέχη αυτά, κατά την διάρκεια της περιπολίας τους, σε δύσβατες και επικίνδυνες περιοχές δεν θα έπρεπε να αποτελούν αντικείμενο αποζημίωσης ειδικά όταν συμμετέχουν με αστυνομικούς συναδέλφους τους χωρίς να εισπράττουν κατ’ αντιστοιχία, νυχτερινή αποζημίωση;

Βιώνοντας την άδικη μεταχείριση και εισπράττοντας τη μηδενική αναγνώριση του έργου μας, αδυνατούμε να κατανοήσουμε το λόγο που η Στρατιωτική και Πολιτική μας ηγεσία, διατυμπανίζει προς πάσα κατεύθυνση το μέγεθος της προσφοράς μας ενώ παράλληλα δεν σταματά να μας απογοητεύει, εκπλήσσοντάς μας δυσάρεστα με τα νομικά εμπόδια που εφαρμόζει, στην προσπάθειά της να αποφύγει να μας αποζημιώσει με τα πενιχρά οικονομικά μεγέθη που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Υφυπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,

Σας διαβεβαιώνουμε ότι, η φύλαξη των συνόρων μας αποτελεί για εμάς χρέος που το κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας και την οφείλουμε στους απογόνους μας και θα το υλοποιούμε ανεξαρτήτως οικονομικών απολαβών διότι αποτελεί για εμάς ανεκτίμητη παρακαταθήκη αλλά η «υποτιμητική» στάση αυτή που βιώνουμε από την ακατανόητη συμπεριφορά της ηγεσία μας, μας απογοητεύει για άλλη μια φορά και μας επιβεβαιώνει πως οι υποσχέσεις της αποτελούν λόγια χωρίς αντίκρισμα.

Καλούμε την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και προσωπικά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να προβεί σε διορθωτικές ενέργειες αποζημίωσης του συνόλου των στρατιωτικών που συμμετείχαν σε περιπολίες θέματος, αποκαθιστώντας το αίσθημα δικαίου, αναγνωρίζοντας έστω και τώρα τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν στα σύνορα του Έβρου.”

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Τα δρομολόγια των κινητών αστυνομικών μονάδων

admin

Μανούσης: «Και ενώ τα προβλήματα παραμένουν αυτοί τον χαβά τους»

admin

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν από το χαλάζι που έπεσε στην περιοχή

admin