22 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Τρία νέα γήπεδα στη Σαμοθράκη από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί & την bwin (video)

H bwin ταξίδεψε με εκπροσώπους της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» στη Σαμοθράκη, για να ανακατασκευάσει πλήρως τρία γήπεδα, αλλάζοντας έτσι την καθημερινότητας των 250 από τους συνολικά 320 μαθητές του νησιού!

Δύο εξ’ αυτών των γηπέδων βρίσκονται στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας και ένα στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σαμοθράκης. Στα τρία τερέν, συνολικού εμβαδού άνω των 1200 τ.μ, επιστρώθηκε ειδικός ασφαλής τάπητας, αντίστοιχος με αυτόν των επαγγελματικών εγκαταστάσεων, δημιουργήθηκαν διαγραμμίσεις για μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ, ενώ εγκαταστάθηκε και ο απαραίτητος εξοπλισμός, προκειμένου τα γήπεδα να καταστούν ξανά χρηστικά!

Η προσφορά δεν σταμάτησε εκεί, καθώς οι δύο «σύμμαχοι» προχώρησαν στον καλλωπισμό όλων των περιβαλλόντων χώρων, με στόχο να παραδώσουν στην κοινωνία της Σαμοθράκης μια αθλητική «κληρονομιά» που θα αλλάξει τη ζωή της νεολαίας, προσφέροντάς της νέες ευκαιρίες άθλησης!

Οι δράσεις στο ακριτικό νησί θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2021, με ακόμα περισσότερα έργα και πρωτοβουλίες για τα παιδιά και τους νέους.

Η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, δήλωσε: «Στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» εργαζόμαστε καθημερινά στα 25 χρόνια λειτουργίας μας για τη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων που θα προσφέρουν ίσες ευκαιρίες στα παιδιά και τους νέους που βρίσκονται σε κάθε σημείο της χώρας μας. Ευχαριστούμε θερμά τη bwin, πολύτιμη συνοδοιπόρο και σταθερή αρωγό του έργου μας, που ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση μας να προσφέρουμε στους μαθητές της Σαμοθράκης υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις συμβάλλοντας έμπρακτα στην ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος και της ευγενούς άμιλλας των παιδιών και των νέων της περιοχής.»

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, Νικόλαος Γαλατούμος, ανέφερε «Με μεγάλη μας χαρά, βλέπουμε να υλοποιούνται έργα βελτίωσης των αθλητικών υποδομών του νησιού μας, στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σαμοθράκης. Αναμένονται εντός των ημερών και σχολικά είδη πριν την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς. Είμαστε πολύ ευτυχείς για το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, ευχαριστώ πολύ όλους όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση των έργων και ευελπιστούμε στο μέλλον και σε άλλη συνεργασία που τόσο έχει ανάγκη το πληγωμένο νησί μας.»

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Καμαριώτισσας, Πολύμνια Γιαννέλου με την σειρά της ανέφερε: «Ευχαριστούμε θερμά την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και την bwin για την ευγενική προσφορά τους που αφορά στην ανακατασκευή των δύο γηπέδων του σχολείου μας. Πραγματικά, τέτοιες ενέργειες δίνουν δύναμη σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν το δύσκολο και συνάμα συναρπαστικό έργο τους. Εύχομαι υγεία και δύναμη ώστε να συνεχίσετε ανάλογες προσπάθειες σε ακριτικές περιοχές της χώρας μας.»

Η Διευθύντρια του ΓΕΛ Σαμοθράκης Καλλιόπης Ταμπάκη, δήλωσε «Σας ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας. Είναι κοινή η προσπάθεια να προσφέρουμε το καλύτερο στα παιδιά και κυρίως σε αυτά που ζουν στις ακριτικές περιοχές που στερούνται υποδομών και ευκαιριών σε σχέση με τα παιδιά των πόλεων. Εύχομαι η συνεργασία να συνεχιστεί και να αναπτύξουμε και άλλες δράσεις μαζί, αφού οι στόχοι και τα κίνητρα είναι κοινά και οι ανάγκες των παιδιών συνεχώς αυξάνονται στην εποχή της πανδημίας.»

Τέλος, εκ μέρους της bwin, η Ιωάννα Μπερίου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, τόνισε: «Όλοι εμείς στην bwin, έχουμε κοινό όραμα και στόχο να βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα σε κοινωνικές ομάδες σε κάθε γωνιά της χώρας, υποστηρίζοντας με όποιον τρόπο μπορούμε την καθημερινότητα τους. Έτσι, σε συνεργασία με τον διαχρονικό συνεργάτη μας, την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», βρεθήκαμε στην ακριτική Σαμοθράκη, ανακατασκευάζοντας πλήρως τρία γήπεδα. Τα καταστήσαμε και πάλι χρηστικά και ασφαλή, για να υποδεχθούν τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά. Ο αθλητισμός βρίσκεται στον πυρήνα κάθε κοινωνικής μας πρωτοβουλίας, γιατί τα παιδιά και οι νέοι μέσα από αυτόν μαθαίνουν να σέβονται, να παίζουν με κανόνες και όρια, να αγωνίζονται, να διεκδικούν. Είναι πολύ σημαντικό όλα τα παιδιά να έχουν ίση πρόσβαση στον αθλητισμό. Προάγοντας την ευγενή άμιλλα, δημιουργούμε τους αυριανούς πρωταθλητές.»

Πηγή: e-evros.gr

 

Related posts

Γ. Οικονόμου: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους Προσωπικούς Βοηθούς ατόμων με αναπηρία

editor

Προσλήψεις: Προσοχή λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις στο Λιμενικό Σώμα

admin

Πολεμικά αεροπλάνα πέταξαν πάνω από την Αλεξανδρούπολη

editor
22/06/2024 21:40