Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αναβρασμός στα νοσοκομεία του Έβρου: Πόσοι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι αποχωρούν από το ΠΓΝΑ & το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Ξεκίνησε σε πολλά νοσοκομεία της χώρας η επίδοση των πρώτων φύλλων αναστολής καθηκόντων ενώ σε πολλά άλλα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί βγήκαν εκτός προγραμμάτων υπηρεσίας.

25 από τους 391 εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, μπήκαν σε τρίμηνη αναστολή εργασίας και έχουν λάβει ειδοποίηση γι αυτό, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιαδας ο διοικητής του Χρήστος Καπετανίδης.

Ενώ όσον αφορά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ξεπερνούν τους 50 οι εργαζόμενοι της υγείας οι οποίοι έλαβαν εχθές το μεσημέρι το χαρτί της αναστολής. Οι 35 εξ αυτών αφορούν νοσηλευτές.

Να σημειωθεί ότι εχθές το πρωί στην πύλη του ΠΓΝΑ υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων.

Τέλος να αναφερθεί πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).προγραμματίζει νέες κινητοποιήσεις με αίτημα κανένας εργαζόμενος «να μη χάσει τη δουλειά του» και να αναδείξει «τα δυσαναπλήρωτα κενά που δημιουργούνται ήδη από σήμερα στη Δημόσια Υγεία».

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος

editor

Κάποιοι φρόντισαν να θυμίζει σκουπιδότοπο η νέα παραλιακή της Αλεξανδρούπολης

editor

Το πρόγραμμα του Δεκαπενταύγουστου στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης

editor