22 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Σε ρεσιτάλ προκλητικότητας προχώρησε από τον Έβρο ο Χουλουσί Ακάρ

Σε ρεσιτάλ χυδαίας προκλητικότητας προχώρησε από τον Έβρο ο Χουλουσί Ακάρ. O Τούρκος υπουργός Άμυνας επισκέφτηκε τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και έκανε λόγo για ελληνικές προβοκάτσιες, καλώντας την Ελλάδα για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας… φαντάστηκε αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου με τις Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων, τόνισε πως η χώρα μας έχει επεκτατική συμπεριφορά και σε όλο αυτό τον οχετό ψεμάτων και φαντασιώσεων πρόσθεσε πως η Ελλάδα προχωρεί διαρκώς προβοκάτσιες!

«Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα πάνε πουθενά με την επεκτατική τους συμπεριφορά και την προβοκατόρικη στάση τους. Αυτές οι πολιτικές απέχουν πολύ από το να είναι λογικές και δεν σημαίνουν τίποτα”, ενώ κατηγόρησε την ελληνική πλευρά ότι “κυνηγά άδεια όνειρα”. Περιμένουμε οι πάντες και ιδιαίτερα η ελληνική ηγεσία να καταλάβει την σπουδαιότητα των σχέσεων καλής γειτονίας. Δυστυχώς όμως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προβοκάτσιες, παράνομες ενέργειες και επιθετική ρητορική από τους Έλληνες», ανέφερε στο παραλήρημά του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που δεν έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα με συνθήκες. Ενώ εμείς περιμένουμε να λύσουμε το θέμα αυτό με συνομιλίες και με ειρηνικό τρόπο, εκείνοι προσπαθούν να τα οικειοποιηθούν. Με κάποια τετελεσμένα, με κάποια έργα και με κάποιες δηλώσεις προσπαθούν να τα στρέψουν αυτά προς την πλευρά τους. Με την Ελλάδα, έχουμε τη Συνθήκη της Λωζάνης όπως και τη Συνθήκη των Παρισίων και υπάρχουν υποχρεώσεις μας βάσει των συνθηκών. Βασικό θέμα, τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Κάποια νησιά δεν θα πρέπει να στρατιωτικοποιηθούν. Πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Κι ενώ είναι τόσο ξεκάθαρο αυτό στις συνθήκες, οι Έλληνες γείτονες μας με ακατανόητο τρόπο κάνουν τα πάντα για να παραβιάσουν τα συμφωνηθέντα», κατέληξε.

Ξεκάθαρη η Αθήνα: «Αβάσιμα όσα λέει ο Ακάρ»

Με ένα λιτό, αλλά απολύτως ξεκάθαρο σχόλιο απάντησε η Αθήνα στην αναθεωρητική ρητορική του Τούρκου υπουργού Άμυνας σχετικά με την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών και τη σύνδεση με την κυριαρχία τους.

«Απορρίπτουμε αβάσιμους ισχυρισμούς στο σύνολό τους», ανέφεραν διπλωματικές πηγές στον ΣΚΑΪ ως απάντηση στις δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τουρκική ρητορική απαντήθηκε και επισήμως στις 3 Αυγούστου από την μόνιμη αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ με επιστολή στον Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην οποία αναφέρεται ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε απορρίψει τέτοιες αιτιάσεις ως προδήλως αβάσιμες, κακόπιστες και νομικά και ιστορικά εσφαλμένες. Το ίδιο μήνυμα έχει στείλει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος διαμηνύοντας πως ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται.

Πηγή: evros24

Related posts

Συνάντηση εργασίας μεταξύ Περιφέρειας ΑΜΘ και φορέων της Καβάλας για την τουριστική ανάπτυξη

editor

Μόσχα: Ένα SU-35 σηκώθηκε πάνω από τη Βαλτική, όταν δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά πέταξαν προς τα ρωσικά σύνορα

editor

Γράφημα δείχνει μέρα – μέρα την καταστροφική επέλαση της φωτιάς στον Έβρο

editor
22/02/2024 17:02