24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ν. Γεωργιάδης: “Ο Έβρος θα βρεθεί στην πιο δύσκολη θέση με τα νέα μέτρα”

Νέα μέτρα ειδικά για τους ανεμβολίαστους πολίτες προστέθηκαν στη “φαρέτρα” των μέτρων που ήδη υπάρχουν και η Κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να οδηγήσει τους ανεμβολίαστους πολίτες στο να εμβολιαστούν.

Εδώ και μέρες ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει για τον νομό του Έβρου καθημερινά υψηλά νούμερα κρουσματών, γεγονός που ανησυχεί την τοπική κοινωνία για το πως τελικά θα αντιμετωπίσουμε το νέο αυτό κύμα της πανδημίας.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται πλέον η εφαρμογή των μέτρων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, 24 Αυγούστου για τους ανεμβολίαστους, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι οι σαρωτικοί έλεγχοι για την τήρησή τους και η επιβολή αυστηρών προστίμων, που μένει να οριστικοποιηθούν και να ανακοινωθούν.

Το e-evros.gr μέσα σε αυτά τα νέα πλαίσια αλλαγών, ήρθε σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Και Συναφών Επαγγελμάτων κ. Νίκο Γεωργιάδη για να μας μιλήσει για την “επόμενη ημέρα” στην εστίαση και πως θα τα αντιμετωπίσουν οι καταστηματάρχες της περιοχής.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο ο νομός του Έβρου βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση διότι οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να χαμηλώνουν πολύ πιο γρήγορα από οτι στην υπόλοιπη χώρα, γεγονός που σημαίνει πως οι ανεμβολίαστοι δύσκολα θα μπορούν να κάθονται έξω στο κρύο. Ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα ως γνωστόν μέχρι και τέλη Οκτωβρίου υπάρχουν θερμοκρασίες “ανεκτές”.

Επίσης ο ίδιος τόνισε πως “η πρώτη εικόνα από τα μέτρα είναι ένα mini lockdown στην εστίαση, διότι είναι ο μοναδικός κλάδος που αποκλείονται όσοι πολίτες δεν έχουν πραγματοποιήσει το εμβόλιο. Το παράξενο βέβαια είναι πως το προσωπικό ενός καταστήματος το πρωί θα δουλεύει ενώ θα πληρώνει το rapid test και το βράδυ δεν θα μπορεί να έρθει να στηρίξει το μαγαζί στο οποίο δουλεύει”.

Επεσήμανε μεταξύ των άλλων ότι “Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού όμως τα νέα μέτρα θα επιφέρουν δυσκολίες”.

Ερωτήθηκε για το αν σκοπεύουν οι καταστηματάρχες της περιοχής να πληρώνουν τα rapid test των εργαζομένων τους και απάντησε πως “Επειδή τους γνωρίζω τους καταστηματάρχες, είναι καλοί άνθρωποι, θεωρώ πως κάποιοι θα επωμιστούν τα έξοδα των rapid test, αλλά αυτό είναι δική τους απόφαση, δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν”.

Όπως όλα δείχνουν, πλέον θα χρειαστεί να ξανα προσαρμοστούμε στα νέα μέτρα και οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι για το καλό όλων μας.

Φ.Δούκογλου

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Τ. Θεοδωρικάκος από την Κομοτηνή: Τα πανεπιστήμια να καταστούν ασφαλείς χώροι για την ανάπτυξη γνώσεων

editor

Έβρος: Οι πυροσβεστήρες στο φορτηγό έκρυβαν 8,2 κιλά χασίς

editor

Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία με λεία 100.000 ευρώ!

admin
24/04/2024 22:02