20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Πολιτισμός Τοπικά Νέα

Ένα διαφορετικό καλοκαίρι στην Αλεξανδρούπολη – Ξενάγηση από τον Δήμαρχο κ. Ζαμπούκη

της Αναστασίας Βασιλικής Γκολέμη

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ΤV, «Πρωινή Ενημέρωση» με τους Νίκος Υποφάντης και Νίκος Ανδρίτσος για την Αλεξανδρούπολη, τη Θράκη και τους ανθρώπους της.

Η Αλεξανδρούπολη, η πρωτεύουσα του νομού Έβρου, κατέχει ηγεμονική θέση στο γεωγραφικό χώρο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς αποτελεί τη βασική πύλη διασύνδεσης μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών της Μεσογείου, της Ασίας και της Παρευξείνιας ζώνης και έχει αναδειχθεί ως μείζων εσωτερικός συνοριακός κόμβος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πόλη αγαπημένη για τους κατοίκους της και μαγευτική για τους επισκέπτες της

«Επιλέγουμε Αλεξανδρούπολη φέτος γιατί προσπαθούμε να κάνουμε μια επανεκκίνηση, να ξανασυστήσουμε την πόλη μας, τον τόπο μας, την περιοχή μας σ’ όλους τους επισκέπτες, τουρίστες και ταξιδιώτες όχι μονάχα από την χώρα μας αλλά κυρίως από τα Βαλκάνια, διότι αυτοί είναι οι φιλοξενούμενοι που θέλουμε να έχουμε», ανέφερε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Ο Δήμαρχος μίλησε μεταξύ άλλων και για τις εγχώριες πτήσεις που συνδέουν την Αλεξανδρούπολη με άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδας.

«Ανοίξαμε επικοινωνία με το Ηράκλειο Κρήτης με συχνές πτήσεις, που έφερε Κρητικούς. Ενώσαμε την Ελλάδα από άκρη σε άκρη», δήλωσε ο δήμαρχος.

«Να επισημάνουμε ότι είμαστε ιδιαιτέρως φιλικοί καθώς έχουμε άμεση προσβασιμότητα σ’ όλους τους συμπολίτες, δημότες και επισκέπτες με κινητικά προβλήματα όχι μόνο μέσα στην πόλη αλλά και στις διάσημες παραλίες μας ώστε να μπορούν οι δημότες αυτοί να έχουν άμεση επαφή με τη θάλασσα», πρόσθεσε ο κ. Ζαμπούκης.

Πόλη της παράδοσης και του νεωτερισμού

Οι παραθαλάσσιοι οικισμοί του Δήμου Αλεξανδρούπολης η Μάκρη, η Μεσημβρία, τα Δίκελλα, αλλά και οι ορεινοί οικισμοί ο Πόταμος, ο Άβαντας, η Αισύμη, η Λεπτοκαριά, η Κίρκη, η Συκκοράχη προσφέρουν στους επισκέπτες τους διαδρομές μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Επιπλέον η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται πολύ κοντά στα μέρη της Δαδιάς, του Δέλτα, του ποταμού Έβρου και των ιαματικών λουτρών Τραϊανούπολης.

Η Αλεξανδρούπολη έχει χαρακτηριστεί ως πόλη της παράδοσης και του νεωτερισμού, πόλη της ξεκούρασης και της διασκέδασης, πόλη της θάλασσας και του τουρισμού. Η θέση της κομβική. Ενώνει Ευρώπη και Ασία, Δύση και Ανατολή και έτσι η επικοινωνία της με τον κόσμο και την υπόλοιπη Ελλάδα γίνεται με κάθε μέσο χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο.

Η Αλεξανδρούπολη με πληθυσμό που υπερβαίνει τους 60.000 κατοίκους προσφέρει υψηλή ποιότητα ζωής εξασφαλίζοντας την περιβαλλοντική ισορροπία και τη συνεχή πολιτιστική αναβάθμιση, διαθέτοντας ζωντανή καλλιτεχνική και πνευματική ζωή, προσφέροντας πολλαπλές επιλογές διασκέδασης.

Πηγή: todaypress.gr

Related posts

Έβρος: Οργανωμένες προσπάθειες παραβίασης των συνόρων κατά τη διάρκεια της νύχτας

admin

Ξεκινούν οι προαγωγικές/απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια

editor

Oι δασικοί χάρτες που αφορούν το νησί της Σαμοθράκης είναι πλέον γεγονός!

editor
20/04/2024 5:41