25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Στάση εργασίας των εργαζομένων στο ΠΓΝΑ

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τους ανεμβολίαστους στο ΕΣΥ, καθώς όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης κ. Χριστόδουλος Μεντίζης έχει τονίσει πως θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα καθώς οι περίπου 200 εργαζόμενοι που θα τεθούν σε αναστολή θα δημιουργήσουν ένα σημαντικό κενό.

Aνάμεσα μάλιστα και στους ανεμβολίαστους είναι και γιατροί που δεν έχουν πραγματοποιήσει το εμβόλιο και την 1η Σεπτεμβρίου “εκπνέει” η προθεσμία πραγματοποίησης του. Ο κ. Μεντίζης έχει αναφέρει και στο προηγούμενο διάστημα, πως με αυτές τις αναστολές που θα έρθουν, θα χρειαστεί άμεσα να καλυφθούν αυτά τα κενά γιατί θα κινδυνέψει η ασφάλεια των όσων νοσηλεύονται.

Ενώ την ερχόμενη Πέμπτη 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας και από τους εργαζομένους του ΠΓΝΑ από τις 10 το πρωί μέχρι και 15:00 το μεσημέρι.

Παράλληλα αυτή τη στιγμή στο ΠΓΝΑ η κατάσταση με τους ασθενείς covid είναι οριακή σύμφωνα με τον ίδιο καθώς κυμαίνονται από 26 έως και 31 άτομα να νοσηλεύονται στην πτέρυγα covid-19 ενώ στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 7 ανεμβολίαστοι και 1 εμβολιασμένος ασθενής.

Φ.Δούκογλου

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Φράχτης Έβρου: Τέσσερα τοπικά & 2 περιφερειακά επιχειρησιακά κέντρα της ΕΛ.ΑΣ θα τεθούν σε λειτουργία

editor

120 δόσεις: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για νέες ρυθμίσεις

admin

Επίδομα 400 ευρώ για μακροχρόνια ανέργους: Πώς θα καταβληθεί

admin
25/04/2024 1:01