18 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Χρυσοχοίδης για την πρόσληψη 250 νέων Συνοριοφυλάκων:” Όποιος προσλαμβάνεται στην Αστυνομία, δεν φεύγει”

Αρκετά θέματα εξετάστηκαν και συζητήθηκαν στην χθεσινή σύσκεψη που είχαν στα γραφεία της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού Αλεξανδρούπολης, οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης που επισκέφθηκαν τον Έβρο.

Σε αυτήν πήραν μέρος εκτός από αυτούς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης, οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Τάσος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου  Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας ΑΜΘ Πασχάλης Συριτούδης και οι δυο Διοικητές της ΧΙΙ Μεραρχίας Αλεξανδρούπολης Υποστράτηγος Παπασταθόπουλος και της XVI Μεραρχίας Διδυμοτείχου Υποστράτηγος Αλεξιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, κάποια στιγμή ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης δέχθηκε τις ερωτήσεις των πολιτικών που μετείχαν στην συζήτηση, για την επικείμενη πρόσληψη άλλων 250 νέων Συνοριοφυλάκων. Πότε δηλαδή θα γίνει αυτή ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η δύναμη ελέγχου στον Έβρο και η συγκεκριμένη ερώτηση ήταν για πόσο χρονικό διάστημα θα προσληφθούν. Κι αυτό γιατί γράφτηκε για 8 μήνες, για 1 χρόνο ή για 2 χρόνια, αφού να θυμίσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων για την μισθοδοσία τους θα καταβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έδειξε πως μπορεί να μην προσληφθούν οι 250 νέοι Συνοριοφύλακες ως μόνιμοι, αλλά όπως τόνισε χαρακτηριστικά: “Είναι γνωστό ότι όποιος προσλαμβάνεται στην Αστυνομία δεν φεύγει, αλλά παραμένει σε αυτήν”. Αφήνοντας φυσικά να εννοηθεί πως θα γίνεται συνεχής ανανέωση της παρουσίας τους, μέχρι κάποια στιγμή να μετατραπεί η πρόσληψη τους σε μόνιμη. Κάτι που σίγουρα αποτελεί μια θετική δήλωση για όσους νέους σκέφτονται να υποβάλλουν αίτηση όταν προκηρυχθεί ο διαγωνισμός αυτός.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς ζήτησε να υπάρξει συνεχής επικοινωνία και συνεργασία με την Βουλγαρία, στο θέμα του ελέγχου της παράνομης μετανάστευσης και της αποτροπής των διακινητών, αφού εδώ αι αρκετό καιρό μέσω των ελληνοβουλγαρικών συνόρων περνούν πάρα πολλοί. Ο βουλευτής Χρήστος Δερμεντζόπουλος από την πλευρά του έθεσε το πρόβλημα με τους αδαπάνως αποσπασμένους Εβρίτες αστυνομικούς στην περιοχή μας και ζήτησε να δοθεί οριστική λύση και να παραμείνουν στον τόπο καταγωγής τους.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Τοψίδης: Έχασε τον διαγωνισμό σίτισης του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης – Έκανε την ακριβότερη προσφορά

editor

Έβρος: Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πλαστογραφία και κλοπές τροχοφόρων

editor

20 χρόνια προσφοράς συμπλήρωσε το ΚΕΘΕΑ Κιβωτός στη Θράκη

editor
18/07/2024 17:49