4 Οκτωβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

“Σφραγίζει” ο Έβρος: Σε φάση ολοκλήρωσης είναι ο φράχτης που κατασκευάζεται

Σε φάση ολοκλήρωσης είναι ο φράχτης που κατασκευάζεται στο Έβρο σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως μετέδωσε στο Open η Ευλαμπία Ρέβη, το έργο μήκους 27 χιλιομέτρων έχει ήδη ολοκληρωθεί ενώ σύντομα θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις.

Ο χαρακτήρας του έργου είναι αμυντικός, αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα (χάλυβας) 5 μέτρων. Το πάνω μέρος του φράχτη (1,25 μ.) είναι λεία λαμαρίνα με αντι-αναρριχητική λειτουργία και προεξοχές με αγκαθωτή κοντσερτίνα. Το κιγκλίδωμα στηρίζεται σε πασσάλους που θεμελιώνονται σε 6 μέτρα βάθος καθώς οι περιοχές παρουσιάζουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Την ίδια ώρα οι Αρχές είναι σε συναγερμό για το ενδεχόμενο νέου μεταναστευτικού κύματος. Οι περιπολίες έχουν αυξηθεί και ένοπλες δυνάμεις, Αστυνομία και άλλες υπηρεσίες βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή.

Στον Έβρο μεταβαίνουν σήμερα εκτάκτως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επιφυλακής για νέο μεταναστευτικό κύμα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, οι δύο υπουργοί θα φτάσουν με ελικόπτερο στην Ορεστιάδα στις 9:30 το πρωί και αμέσως μετά θα μεταβούν στις Καστανιές στο Φυλάκιο 1. Θα ακολουθήσουν οι επόμενες επαφές και συναντήσεις τους, θα προβούν σε δηλώσεις, και θα καταλήξουν στη 1:30 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου θα πραγματοποιηθεί επίδειξη του zeppelin που έχει μισθωθεί για την επιτήρηση των συνόρων.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Εντοπίστηκε αγνοούμενος αλιέας

admin

Μεταναστευτικές ροές στον Έβρο και στο Αιγαίο: Ενημέρωση Θεοδωρικάκου-Μηταράκη στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής

editor

Προχωρά το τελευταίο τμήμα του δρομου της Μαρώνειας – Μεσημβρίας

editor
04/10/2023 13:25