28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Η Περιφέρεια ΑΜΘ βοηθά τις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου & της Στερεάς Ελλάδας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει 25.000 ευρώ από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την αγορά και μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στις περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας που δοκιμάστηκαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Η βοήθεια της Περιφέρειας ΑΜΘ αποτελείται από υγειονομικό υλικό (γάζες, κρέμες, αντισηπτικά, αντιπυρετικά-αναλγητικά, μάσκες), εσώρουχα για παιδιά και ενήλικες, είδη καθαρισμού (κουβάδες, χλωρίνες, σκούπες, σφουγγαρίστρες, καθαριστικά τζαμιών, χαρτί κουζίνας) καθώς επίσης 20 τόνους ζωοτροφών (σιτάρι, κριθάρι και καλαμπόκι).

Παράλληλα η Περιφέρεια, μέσω των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, συντόνισε τη συγκέντρωση επιπλέον ζωοτροφής (κυρίως μηδικής) που προσφέρουν αφιλοκερδώς οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για να στηρίξουν τους συναδέλφους τους στις πυρόπληκτες περιοχές, καθώς και επιπλέον ειδών πρώτης ανάγκης που προσφέρουν επιχειρηματίες της περιοχής.

Μέχρι και εχτές, Τετάρτη 18 Αυγούστου, είχαν φορτωθεί με ζωοτροφή 7 φορτηγά, τα οποία ήδη κατευθύνονται στις πληγείσες περιοχές με έξοδα της Περιφέρειας. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα έχουν φορτωθεί και θα έχουν ξεκινήσει άλλα 3 φορτηγά, ενώ μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουν σταλεί ακόμα 2 φορτηγά.

Σε δήλωσή του για το θέμα ο κ. Μέτιος ανέφερε:

«Από την έναρξη των πυρκαγιών είχα επικοινωνία με τους Περιφερειάρχες Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και τους εξέφρασα την στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη δοκιμασία που αντιμετωπίζουν οι περιοχές τους.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που θα στείλουμε ως Περιφέρεια επιλέχθηκαν με βάση τις ανάγκες που μας μετέφεραν οι δύο Περιφερειάρχες και σε συνεννόηση μαζί τους.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους κτηνοτρόφους και τους επιχειρηματίες της Περιφέρειάς μας για την προσφορά τους, καθώς επίσης όσους εργάστηκαν για τον συντονισμό της επιχείρησης.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στους κτηνοτρόφους της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας που προσέφεραν τη μεγαλύτερη ποσότητα ζωοτροφών.»

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Έρχεται το Φεστιβάλ Graffiti 2021 – Οι Φέρες θα γεμίσουν με χρώματα & σχέδια!

editor

Ροδόπη: Τη δική τους μπύρα παρασκεύασαν μαθητές του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών

editor

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας αλλά από το 2020

admin
28/03/2024 21:27