29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος

Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Αϊτή – Εικόνες ισοπέδωσης

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Αϊτή γύρω στις 08:30 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), ενώ ίδια μέτρηση είχε και η Αμερικανική Υπηρεσία Γεωλογικών Ερευνών (USGS).

Λίγο μετά τις 17:00 ώρα Ελλάδος, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τις Αρχές του νησιού, μετέδωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς στη χώρα.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο σεισμός προκάλεσε στο σύνολο της χώρας υλικές ζημιές στις πόλεις Ζέρεμι και Κάυ στη νοτιοδυτική χερσόνησο της νήσου.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το twitter, άρχισαν να δημοσιεύονται και οι πρώτες εικόνες από τις καταστροφές που έχουν υποστεί κτήρια στην Αϊτή.

Κάτοικοι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι μακριά από τα σπίτια τους με τον φόβο ότι τα κτίρια πιθανόν να καταρρεύσουν. Το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι ήρε την προειδοποίηση που είχε εκδώσει νωρίτερα διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος.

Σε βίντεο που ανήρτησαν στο διαδίκτυο, ντόπιοι καταγράφουν τα συντρίμμια διαφόρων κτιρίων, μεταξύ αυτών μιας εκκλησίας στην οποία βρισκόταν σε εξέλιξη μια λειτουργία σήμερα το πρωί, στην κοινότητα Λες Ανγκλές.

Σύμφωνα με το Reuters, η Αϊτή προσπαθεί ακόμη να επουλώσει τις πληγές της μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί πριν από 11 χρόνια κοντά στην πρωτεύουσα του Πορτ-ο-Πρενς και είχε αφήσει πίσω του εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, κατεστραμμένα σπίτια και υποδομές και χιλιάδες άστεγους.

«Όλοι μας φοβόμαστε πολύ. Πάνε χρόνια από τότε που ξαναείχαμε τέτοιο μεγάλο σεισμό», δήλωσε ο Ντάνιελ Ρος, κάτοικος στην πόλη Γκουαντάναμο της Ανατολικής Κούβας, η οποία επίσης «ταρακουνήθηκε» από τον Εγκέλαδο.

Πηγή: todaypress.gr

Related posts

Σενάρια πολέμου από τους Τούρκους – Ποια πόλη είναι στόχος σε χερσαία επιχείρηση

editor

Ισραήλ: Στους Παλαιστινίους η διακυβέρνηση της Γάζας όταν η Χαμάς δεν θα αποτελεί απειλή

editor

Μόσχα: Προβοκάτσια στην Πολωνία το πυραυλικό χτύπημα

editor
29/03/2024 11:50