24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Το πρόγραμμα του Δεκαπενταύγουστου στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ανακοίνωσε ότι για τη μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου έχει προγραμματίσει το ακόλουθο λατρευτικό Πρόγραμμα, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να προσέλθουν στους Ναούς μας οι πιστοί με ασφάλεια.

Α. Στους Ιερούς Ναούς της Αλεξανδρουπόλεως (Αγίου Νικολάου, Αγίου Ελευθερίου, Αγίας Κυριακής, Μεταμορφώσεως, Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Βασιλείου) το απόγευμα του Σαββάτου στις 7.30′ θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός και αμέσως μετά από 9.00′-10.15′ μ.μ. θα ακολουθήσει βραδυνή Θεία Λειτουργία. Ανήμερα, την Κυριακή 15 Αυγούστου το πρωί θα τελεσθούν δύο θείες λειτουργίες η πρώτη από 7.00′-9.15′ (με όρθρο) και η δεύτερη από 9.30′-10.30′ (μόνο θεία λειτουργία).

Β. Στους υπόλοιπους Ιερούς Ναούς της Επαρχίας μας θα τελεσθεί το απόγευμα του Σαββάτου ο Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα την Κυριακή ο όρθρος και η θεία Λειτουργία από 7.00′-10.00′.

Γ. Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος θα τελέσει το Σάββατο 14 Αυγούστου στις 8.00′ μ.μ. τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στην Παναγία Κοσμοσώτειρα στις Φέρες, ενώ ανήμερα την Κυριακή από 7.00′-10.00′ θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Απαλού.

“Προτρέπουμε τους χριστιανούς να τηρήσουν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται κατά την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπως τα τηρούν προσεκτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και, κατά το δυνατόν, να διαμοιρασθούν στις θείες λειτουργίες που θα τελεσθούν το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής.” καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Επίδομα παιδιού: Αλλαγές φέρνει το 2020 – Πότε η πληρωμή της α’ δόσης

admin

Επιστροφή μετά από 19 μήνες σε διεθνείς διοργανώσεις o δικός μας Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

editor

Διήμερη επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποίησε ο υφ. Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής

editor
24/04/2024 12:57