22 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Το πρόγραμμα του Δεκαπενταύγουστου στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ανακοίνωσε ότι για τη μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου έχει προγραμματίσει το ακόλουθο λατρευτικό Πρόγραμμα, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να προσέλθουν στους Ναούς μας οι πιστοί με ασφάλεια.

Α. Στους Ιερούς Ναούς της Αλεξανδρουπόλεως (Αγίου Νικολάου, Αγίου Ελευθερίου, Αγίας Κυριακής, Μεταμορφώσεως, Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Βασιλείου) το απόγευμα του Σαββάτου στις 7.30′ θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός και αμέσως μετά από 9.00′-10.15′ μ.μ. θα ακολουθήσει βραδυνή Θεία Λειτουργία. Ανήμερα, την Κυριακή 15 Αυγούστου το πρωί θα τελεσθούν δύο θείες λειτουργίες η πρώτη από 7.00′-9.15′ (με όρθρο) και η δεύτερη από 9.30′-10.30′ (μόνο θεία λειτουργία).

Β. Στους υπόλοιπους Ιερούς Ναούς της Επαρχίας μας θα τελεσθεί το απόγευμα του Σαββάτου ο Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα την Κυριακή ο όρθρος και η θεία Λειτουργία από 7.00′-10.00′.

Γ. Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος θα τελέσει το Σάββατο 14 Αυγούστου στις 8.00′ μ.μ. τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στην Παναγία Κοσμοσώτειρα στις Φέρες, ενώ ανήμερα την Κυριακή από 7.00′-10.00′ θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Απαλού.

“Προτρέπουμε τους χριστιανούς να τηρήσουν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται κατά την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπως τα τηρούν προσεκτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και, κατά το δυνατόν, να διαμοιρασθούν στις θείες λειτουργίες που θα τελεσθούν το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής.” καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δ.Π.Θ. και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

editor

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση του Έβρου

editor

Καβάλα: Δικογραφία σε βάρος αστυνομικού που πυροβόλησε και τραυμάτισε μη νόμιμους μετανάστες

editor
22/06/2024 22:17