29 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Νέα σύμβαση ύψους 7,6 εκατ. ευρώ μεταξύ ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Συνεχίζεται μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2022 η εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου έξι περιαστικών λεωφορειακών γραμμών από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για λογαριασμό του ΟΑΣΘ, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕθ).

Τη σχετική σύμβαση, την οποία ενέκρινε ήδη το Ελεγκτικό Συνέδριο και είναι ύψους 7,6 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ), υπέγραψαν σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης.

Σύμφωνα με τον ΟΣΕΘ, η σύμβαση, την οποία εποπτεύει εξ ολοκλήρου ο ΟΣΕΘ, έχει διάρκεια μέχρι την 31/12/2022, “οπότε και λήγει υπό τις παρούσες συνθήκες βάσει νόμου η υπόσταση του ΟΑΣΘ”, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η διοίκηση του οργανισμού στην ανακοίνωσή της.

Οι γραμμές που εξυπηρετούνται, με περίπου 380 – 390 δρομολόγια ημερησίως, είναι οι εξής: 85, η οποία εκτελεί το δρομολόγιο «Θεσσαλονίκη – Ευαγγελίστρια», 86 στο δρομολόγιο «Θεσσαλονίκη – Λαγκαδίκια»,89 «Σταθμός ΚΤΕΛ – Ξηροχώρι – Ακροπόταμος», 90 «Μάλγαρα – Κουφάλια», 91 στο δρομολόγιο «Τοπικό Λαγκαδά» και η γραμμή 92 με το δρομολόγιο «Κουφάλια – επεκτάσεις».

“Καλύπτονται συγκοινωνιακά μεγάλες περιοχές των δήμων Δέλτα, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας και Λαγκαδά, οι οποίες μέσω των συγκεκριμένων λεωφορειακών γραμμών συνδέονται με τερματικούς σταθμούς του πολεοδομικού συγκροτήματος”, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΟΣΕΘ. Διευκρινίζει ότι η τρέχουσα σύμβαση προβλέπει την κάλυψη 5.357.933 οχηματοχιλιομέτρων.

«Είναι μια επιπλέον ενίσχυση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης φροντίζει στην πράξη να αποδεικνύει τη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητά της. Εκτελεί σχεδόν το 98% – 99% των προγραμματισμένων δρομολογίων, διαθέτοντας σε καθημερινή βάση στις έξι περιαστικές γραμμές 25 σύγχρονα λεωφορεία”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας

 

Related posts

Υπουργός Άμυνας: Επίδομα & αποζημίωση καταβάλλονται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου

editor

Ο Αλκ. Στεφανής για τα μέτρα προστασίας μονογονεϊκών οικογενειών στις Ένοπλες Δυνάμεις

editor

Ελληνική Αστυνομία: Προσοχή! Αγνοήστε fake τηλεφωνικά μηνύματα για… επιστράτευση

editor
29/02/2024 20:20