28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Μεγάλη ολονύχτια κινητοποίηση του Λιμενικού για εντοπισμό σκάφους που χάθηκε προς Σαμοθράκη

Μεγάλη, ολονύχτια κινητοποίηση του Λιμενικού με έξι σκάφη στην Αλεξανδρούπολη, για τον εντοπισμό του σκάφους  “Καλομοίρα” με μοναδικό επιβαίνοντα έναν 75χρονο, ο οποίος ξεκίνησε το μεσημέρι για την Σαμοθράκη αλλά για πολύ ώρα αγνοούνταν.

Οι δικοί του δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του και ενημέρωσαν το Λιμενικό, το οποίο κινητοποίησε συνολικά 5 δικά του σκάφη και μαζί με ένα αλιευτικό ξεκίνησαν τις έρευνες. Τελικά τις πρωινές ώρες εντοπίστηκε το σκάφος, να πλέει ακυβέρνητο στο Θρακικό Πέλαγος και τον 75χρονο καλά στην υγεία του και οδηγήθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου περίμεναν με αγωνία οι οικείοι του, οι οποίοι και παρέλαβαν τον ηλικιωμένο.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού για την περιπέτεια αυτή αναφέρει:

“Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης από ιδιώτη, ότι το Τ/Χ-Α/Ψ σκάφος “ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ” Ν.Α.162 με μοναδικό επιβαίνοντα έναν 75χρονο ημεδαπό, απέπλευσε τις μεσημβρινές ώρες από τον λιμένα Αλεξανδρούπολης με προορισμό τον λιμένα ν. Σαμοθράκης και έκτοτε αγνοείται.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της οικείας Λιμενικής Αρχής και στην περιοχή έσπευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα Α/Κ σκάφος, ενώ προσέγγισαν δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς. Το “ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ” εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να πλέει ακυβέρνητο, με μοναδικό επιβαίνοντα τον 75χρονο, ο οποίος ήταν καλά στην υγεία του.

Με την συνδρομή των περιπολικών σκαφών, το εν λόγω Τ/Χ-Α/Ψ σκάφος κατέπλευσε στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, όπου αποβιβάστηκε με ασφάλεια ο ανωτέρω ημεδαπός και παρελήφθη από τους οικείους του”.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Εικόνες εγκατάλειψης ξανά στο δημοτικό κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης

editor

Συνελήφθη στη Χαλκιδική 38χρονος Σουηδός καταζητούμενος για διακίνηση κοκαΐνης και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

editor

Δίκελα: Πότε θα βρεθεί το στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο για δωρεάν εξετάσεις

admin
28/03/2024 12:27