25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Και οι Εθνοφύλακες του Έβρου θα ενισχύσουν εθελοντικά τις περιπολίες πυρασφάλειας!

Όλος αυτός ο πύρινος “εφιάλτης” ένωσε όλες τις δυνάμεις και “έστησε” μια μεγάλη άμυνα απέναντι στις διάσπαρτες πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Εύβοια, Αττική, Λακωνία.

Ο Έβρος συνεχίζει να δηλώνει “παρών” τόσο με τις συγκεντώσεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε διάφορες περιοχές του, όσο και με την άμεση βοήθεια που μπορούν και προσφέρουν οι ένοπλες δυνάμεις.

Έτσι οι Εθνοφύλακες Τραϊανούπολης στον Έβρο μέσω μιας ανάρητησης σε σελίδα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκαναν γνωστό πως και αυτοί εθελοντικά θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους όπου τους χρειαστούν, για την προστασία των δασών. Ακολουθεί και η σχετική ανακοίνωση τους:

“Η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων αποφάσισε την εθελοντική ενίσχυση των περιπόλων πυρασφάλειας με Εθνοφύλακες του Έβρου για την προστασία των δασών. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας να δηλώσουμε όλοι παρόν.”

Από την άλλη πλευρά ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Έβρου, κ. Δημήτρης Πέτροβιτς υπέβαλε το παραπάνω αίτημα προς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο με στόχο και οι Εθνοφύλακες του Έβρου να βοηθήσουν και αυτοί με τον δικό τους τρόπο.

Ακολουθεί και η σχετική ανάρτηση του κ. Πέτροβιτς:

“Ευχαριστώ την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαιτέρως τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, για την αποδοχή του αίτηματός μου, ως προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Έβρου, για εθελοντική ενίσχυση και με άνδρες της Εθνοφυλακής των μικτών περιπόλων πυρασφάλειας.

Η συνεισφορά των Εθνοφυλάκων του Έβρου είναι διαρκής και πολύτιμη, ιδιαίτερα σε κρίσιμες ώρες όπως αυτές που βιώνει η χώρα μας, από τις καταστροφικές πυρκαγιές.”

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Επίσκεψη του Αν. Δημοσχάκη στη Λαϊκή Αγορά Αλεξανδρούπολης

editor

Το ιστορικό, κοινωνικό και οικονομικό φαινόμενο

editor

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της Πλατείας Αριστοτέλους

editor
25/04/2024 13:08