1 Δεκεμβρίου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Τις επόμενες ημέρες η δημοπράτηση του έργου για τη σύνδεση της Εγνατίας Οδού με το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Ένα μεγάλο όσο και σημαντικό έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για την οδική σύνδεση της Εγνατίας Οδού µε τον Λιµένα Αλεξανδρούπολης, μέσω της υλοποίησης του έργου “Κατασκευή Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης”, που αφορά στην κατασκευή συνδετήριου κλάδου µε το λιµάνι Αλεξανδρούπολης και του κόµβου σύνδεσης µε τον κλάδο προς Εγνατία Οδό.

Η Ανατολική Περιφερειακή Οδός με μήκος 3,6 χλμ. θα συνδέει το λιμάνι της πόλης με την Εγνατία Οδό και τον κάθετο άξονα Αλεξανδρούπολη-Ορμένινο κάνοντας πολύ πιο γρήγορη την διακίνηση εμπορευμάτων ενώ ταυτόχρονα θα ανακουφίζει την επιβαρυμένη λόγω του λιμανιού κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης.

Περιλαμβάνει τυπική διατομή διαχωρισμένης κυκλοφορίας με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και κεντρική νησίδα πλάτους 4 μέτρων (συνολικού πλάτους οδοστρώματος 17μ.).

Έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί ως κλειστή οδός με παράπλευρο δίκτυο, με μήκος 3 χλμ. συν 0,6 χλμ. ο συνδετικός κλάδος με την οδό προς το λιμάνι, 3 ισόπεδους κόμβους και τέσσερις 4 γέφυρες.

Στις εργασίες κατασκευής του έργου εκτός από τις εργασίες οδοποιίας περιλαμβάνονται:

  • τα µεγάλα και µικρά τεχνικά έργα (άνω διαβάσεις, οχετοί, τοίχοι αντιστήριξης)
  • οι εργασίες αποχέτευσης οµβρίων και αποστράγγισης,
  • οι εργασίες σήµανσης- ασφάλισης
  • οι εργασίες ηλεκτροφωτισµού κόµβων, γεφυρών κ.λ.π.
  • οι εργασίες επένδυσης πρανών µε φυτική γη και υδροσποράς τους
  • οι εργασίες Ο.Κ.Ω.

Τα projects διασύνδεσης με μεγάλα λιμάνια της χώρας αποτελεί βασική στόχευση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών  προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις να ενισχυθεί η η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, με αποτέλεσμα η χώρα να γίνει μια ανταγωνιστική πύλη εφοδιασμού της Νοτιοανατολικής αλλά και της Κεντρικής Ευρώπης.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Αλλάζει από σήμερα το ωράριο λειτουργίας σε σούπερ μάρκετ και φούρνους

editor

ΜέΡΑ25: Το πρόγραμμα των επισκέψεων στον Έβρο

admin

10 + 1 αφορμές για ταξίδι στην Ιορδανία το φετινό Πάσχα

admin
01/12/2022 22:21