23 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Έσβησε η φωτιά στην περιοχή των Λαγυνών του δήμου Σουφλίου

Ευτυχώς κατασβέστηκε η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας 2 Αυγούστου, στην περιοχή των Λαγυνών του δήμου Σουφλίου.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Σουφλίου κ. Δαρούση η φωτιά ξεκίνησε επάνω από τα Λαγυνά, ίσως σύμφωνα και με κατοίκους της περιοχής να ξεκίνησε η πυρκαγιά από μελίσσια όμως αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις της πυροσβεστικής. Αυτό που τόνισε ο Αντιδήμαρχος Σουφλίου, είναι πως η χθεσινή ημέρα ήταν δύσκολη διότι υπήρχε ένας περίεργος αέρας στην περιοχή με αποτέλεσμα πολλές φορές να κινδυνέψει η περιοχή των Λαγυνών από τα “γυρίσματα” του αέρα.

Παράλληλα μικρές εστίες υπήρχαν στην γύρω περιοχή και η μια από αυτές κατευθυνόταν προς το Φυλάκιο, το οποίο μάλιστα και εκκενώθηκε από την Ταξιαρχία. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και μέχρι τη δύση του ηλίου έσβησε η φωτιά.

Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχείρησαν το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” της Αλεξανδρούπολης αλλά και πυροσβεστικές δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα. Βέβαια στο σημείο βρισκόταν και οχήματα του δήμου που βοηθούσαν και αυτά στην κατάσβεση της φωτιάς.

Σήμερα στο σημείο παραμένει δύναμη πυροσβεστών προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης. Ενώ να τονίσουμε πως οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται και χρειάζεται να είμαστε όλοι ιδιαίτεροι προσεκτικοί. Αν παρατηρήσουμε κάποιο καπνό ή κάποια μυρωδιά, να καλέσουμε την αστυνομική αρχή ή την πυροσβεστική υπηρεσία.

Φ.Δούκογλου

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Πλέον θα είναι πιο ασφαλής αλλά & πιο εύκολη η μετακίνηση ατόμων με αναπηρία!

editor

Πυροσβεστική: Νέα προκήρυξη για 1.300 θέσεις

admin

Επίταξη υπηρεσιών γιατρών από την Τετάρτη σε Μακεδονία και Θράκη

editor
23/04/2024 14:33