1 Οκτωβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Το μεγαλύτερο αεροσκάφος που έχει ποτέ προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος»

Χθες 31 Ιουλίου 2021, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, κατά τις μεσημβρινές ώρες το μεγαλύτερο αεροσκάφος που έχει ποτέ προσγειωθεί σε αεροδρόμιο στη βόρεια Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα έφτασε, κοντά στις 16:10 το boeing 747-400, στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” για να πλαισιώσει τις αμερικανικές δυνάμεις που έχουν εγκατασταθεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η χωρητικότητα του είναι πάνω από 400 επιβάτες και θα αποβιβάσει στρατιωτικό προσωπικό στην περιοχή μας, αλλά παράλληλα θα παραλάβει και κάποιους, για να τους μεταφέρει στην Αμερική.

Το Boeing 747 είναι αεροσκάφος ευρείας ατράκτου για επιβατικές αερογραμμές και μεταφορά εμπορευμάτων, το οποίο αναφέρεται πολλές φορές ως Τζάμπο τζετ. Είναι ανάμεσα στα πιο αναγνωρίσιμα αεροσκάφη του κόσμου και ήταν το πρώτο αεροσκάφος ευρείας ατράκτου που κατασκευάστηκε. Η πρώτη πτήση του έγινε το 1970 και κατείχε για σχεδόν 37 χρόνια το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη χωρητικότητα επιβατών από αεροσκάφος.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Εντοπίστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα covid σε νηπιαγωγείο του Διδυμοτείχου

editor

Αγρότες Έβρου: Όχι στο νέο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση που βάζει λουκέτο στις Σχολές Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας

editor

XANTHI MASTERS: Ένας νέος θεσμός γεννιέται

editor
01/10/2023 11:12