18 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

“Βράζει” το ΠΓΝΑ – Έρχεται άμεση ενίσχυση με 2 ψυκτικά συγκροτήματα

Για ένα ακόμη καλοκαίρι ταλαιπωρούνται οι πολίτες που καταφτάνουν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, είτε για εξετάσεις είτε για νοσηλεία, καθώς η ψύξη που παρέχεται δεν είναι επαρκής.

Εδώ και καιρό το e-evros.gr, δέχεται αρκετές καταγγελίες πολιτών για την “ζεστή” ατμόσφαιρα που υπάρχει στο ΠΓΝΑ. Έχουμε μήνα Ιούλιο, βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, μπροστά μας έχουμε ένα καύσωνα διαρκείας και είναι λογικό να υπάρχουν παράπονα από όσους βρίσκονται στο ΠΓΝΑ.

Αφορμή για το συγκεκριμένα φλέγον ζήτημα υπήρξε η έκτακτη απόφαση που πάρθηκε στις 23 Ιουλίου 2021 για την μίσθωση δύο ψυκτικών συγκροτημάτων, συνολικής δαπάνης 37.200,00€  από την Εταιρεία TRANE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Έτσι λοιπόν το e-evros.gr ήρθε σε επικοινωνία σήμερα το πρωί, Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, με την διοίκηση του ΠΓΝΑ για να “ξεκαθαρίσει το τοπίο” σχετικά με το θέμα του κλιματισμού που “ταλανίζει” όπως μας αναφέρουν και οι πολίτες, από το 2016. Μια χρονιά “σήμα κατατεθέν” καθώς από τότε ξεκίνησε ο “γολγοθάς” των ζεστών ημέρων στο νοσοκομείο.

Η Διοίκηση του ΠΓΝΑ μας τόνισε πως αυτή τη στιμή λειτουργούν 4 κλιματιστικές μονάδες οι οποίες όμως λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών και λόγω παλαιότητας δεν αποδίδουν όσο θα έπρεπε, στο 100% Έλαβαν επομένως την απόφαση να μισθωθούν 2 επιπλέον ψυκτικά συγκροτήματα προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του φετινού καλοκαιριού.

Το θετικό είναι πως το νοσοκομείο θα ενταχθεί πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που αφορά την αντικατάσταση των 2 κλιματιστικών μονάδων με πύργους ψύξης και έτσι θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα με την ψύξη του νοσοκομείου.
Ενώ στην συνέχεια πληροφορήθηκαμε από την Διοίκηση του ΠΓΝΑ, πως την Δευτέρα 2 Αυγούστου θα τοποθετηθούν τα δύο αυτά ψυκτικά συγκροτήματα για τα οποία έλαβαν την παρακάτω απόφαση.

Φ.Δούκογλου

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

editor

Επίσκεψη Αραχωβίτη στην ανερχόμενη βιομηχανία κατεψυγμένων λαχανικών Hellas Frost στους Μεταξάδες

admin

Αλεξανδρούπολη: Δύο συλλήψεις και κατάσχεση οστράκων ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση

editor
18/04/2024 17:52