Κοινωνία Τοπικά Νέα

Το περιοδικό “Διακοπές” προβάλλει τον Έβρο ως “Φύση από μετάξι”

Το περιοδικό “Διακοπές” αποφάσισε να προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο, στο τεύχος για το καλοκαίρι του 2021, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσα στην οποία προβάλλεται και ο Έβρος μας, με τις ποικίλες ομορφιές του!

Πιο συγκεκριμένα αν το ξεφυλίσσει κάποιος θα δει και θα διαβάσει, για τα σημεία ενδιαφέροντος στους νομούς Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Ροδόπης και Έβρου.

Στην κεντρική σελίδα του για τον Έβρο γράφει το εισαγωγικό του σημείωμα “Στο βορειοανατολικό άκρο της χώρας με πρωτεύουσα την Αλεξανδρούπολη, ολόκληρος ο νομός, διαθέτει εντυπωσιακή βιοποικιλότητα, περιοχές με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος (δέλτα Έβρου, δάσος Δαδιάς, Σαμοθράκη κ.ά.), ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, πλούσια πολιτιστική παράδοση και αξιόλογη τουριστική υποδομή.”

Ενώ αν προχωρήσουμε παρακάτω στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού υπάρχει κατηγορία “Best places to visit” και εκεί μας ξεναγεί στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, στην Μάκρη, στα Λουτρά, στο Δέλτα του Έβρου – Φέρες, στο Διδυμότειχο, στο Σουφλί και στην Ορεστιάδα.

Όλος ο Έβρος είναι ένας “θησαυρός” και αν ξεκινήσει κάποιος να τον ανακαλύπτει θα συνειδητοποιήσει πως τελικά πρόκειται για ένα νομό “χαρισματικό” με φυσικές ομορφιές και όχι τεχνικές!

Με αφορμή και αυτό το αφιέρωμα ο  Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΑΜΘ κ.Τσώνης, έγραψε σε προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως “Οι δράσεις για την τουριστική προβολή του τόπου μας συνεχίζονται, παρά τις αντίξοες συνθήκες, με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό”.

Φ.Δούκογλου

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

ΕΟΔΥ: Πού θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test σήμερα Τετάρτη 18 Αυγούστου

editor

Βρέφος, πέντε παιδιά και τέσσερις ενήλικες Τούρκοι διασώθηκαν σε νησίδα στον Έβρο

editor

ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: Δήλωση της Βουλευτή Αναστασίας Γκαρά για την υποψηφιότητά της στις Εθνικές Εκλογές

admin