13 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Δύο άτομα συνελήφθησαν για παράνομη απόρριψη στέρεων αποβλήτων στο Δερβένι

Δύο άνδρες, ηλικίας 62 και 49 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς φέρεται να εμπλέκονται σε υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης στην περιοχή του Δερβενίου. Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι, ο 62χρόνος κατελήφθη επ’ αυτοφώρω να απορρίπτει ανεξέλεγκτα στερεά απόβλητα απολήψεων εδαφικού υλικού, ενώ νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε προχωρήσει άλλες τρεις φορές σε παρόμοιες ενέργειες.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι τα συγκεκριμένα απόβλητα εκσκαφών κατασκευών προέρχονταν μεν από νομότυπες οικοδομικές εργασίες που πραγματοποιεί 49χρονος άντρας, ο οποίος όμως δεν μερίμνησε ως όφειλε για την απομάκρυνση και παράδοσή τους σε αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης – ανακύκλωσής τους, γι’ αυτό και συνελήφθη.

Σε βάρος των δύο ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκε τριαξονικό ανατρεπόμενο όχημα.

Επιπρόσθετα, αποκαλύφθηκε δεύτερη περίπτωση ρύπανσης και περιβαλλοντικής υποβάθμισης, από τον Μάρτιο και τον Ιούλιο σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, με εμπλεκόμενους δύο άνδρες, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία σε βάρος τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αναφέρουν ότι, η αστυνομική έρευνα – προκαταρκτική εξέταση και η διενέργεια αυτοψίας κλιμακίου υπαλλήλων των Τμημάτων Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας και Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, αποκάλυψαν ρύπανση και περιβαλλοντική υποβάθμιση ιδιωτικής έκτασης σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης από απόρριψη μπάζων, παλιών ελαστικών και απορριμμάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι έρευνες των αστυνομικών της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν πρόκληση αρνητικών επιπτώσεων στην οικολογική ισορροπία διαφόρων περιοχών του νομού, στην ποιότητα ζωής και στην υγεία των πολιτών.

Related posts

Εορτή Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Αλεξανδρούπολη

editor

ΔΠΘ: Διεθνής διάκριση και βράβευση φοιτητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

editor

Τσώνης: «Ασφυκτιούμε» μετά τον τουριστικό περιφερειακό «εγκλεισμό» μας

editor
13/06/2024 0:44