23 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης (video)

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κατέπλευσε από εχτές πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, το αρματαγωγό “Ρόδος” LI 77 το οποίο πραγματοποιεί προγραμματισμένο ταξίδι για την εκπαίδευση της σχολής των Μονίμων Υπαξιωματικών του Ναυτικού (ΣΜΥΝ).

Σκοπός του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου είναι η πρακτική εκπαίδευση εν πλω και η απόκτηση ναυτικής εμπειρίας από τους σπουδαστές της ΣΜΥΝ, καθώς και η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού στα λιμάνια κατάπλου.

Ο Εκπαιδευτικός Πλους θα διαρκέσει για περίπου ένα μήνα.

Το συγκεκριμένα αρματαγωγό “Ρόδος” έχει μεταφορική ικανότητα: 22 άρματα μάχης, οχήματα, τζιπ και πυροβόλα ανάλογα με την επιχείρηση μεταφοράς, 287 άνδρες και δυνατότητα μεταφοράς ενός ελικοπτέρου.

Είναι ένα από τα πέντε Α/Γ τα οποία κατασκευάστηκαν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας μετά από παραγγελία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Καθελκύσθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1999 και παραδόθηκε στο Ελληνικό Ναυτικό το Μαϊο του 2000, με πρώτο κυβερνήτη τον Αντχο Ν. Καλατζόπουλο ΠΝ.

Να τονίσουμε πως εχτές το βράδυ “πλημμύρισε” η παραλιακή της Αλεξανδρούπολης από τους σπουδαστές της σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Ναυτικού και οι λευκές στολές τους τράβηξαν τα βλέμματα των περαστικών.

Παρακάτω ακολουθεί και βίντεο από το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο έχει “δέσει” στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης:

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ορεστιάδα: Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί που αφαίρεσαν 2 τόνους καλώδια χαλκού από εργοστάσιο

editor

Έβρος: Έρχεται νέα μεγάλη προκήρυξη Επαγγελματιών Οπλιτών μέσα στο 2021

editor

Αλεξανδρούπολη – Κυρ. Μητσοτάκης: Σε όλη αυτήν την προσπάθεια θα σταθούμε δίπλα σας

editor
23/07/2024 2:53