23 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ακόμη ένα “βήμα” προς τον εκσυγχρονισμό κάνει το ΠΓΝΑ – Δωρεά από Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”

H δωρεά PET CT από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στα Νοσοκομεία Ιωαννίνων, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου και Λάρισας ήταν ένα από τα θέματα που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο τη Δευτέρα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων/υπολογιστική τομογραφία (PET/CT) αποτελεί μια τεχνολογική καινοτομία στον χώρο της μοριακής ιατρικής, συνεχώς και ταχέως εξελισσόμενη και βρίσκει πολλές εφαρμογές στη Νευρολογία, την Καρδιολογία και κυρίως την Ογκολογία. Στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας λειτουργούν, ήδη, 9 μηχανήματα PET/CT.

Με τη δωρεά της προμήθειας τεσσάρων νέων μηχανημάτων PET/CT του Ιδρύματος Σταυρός Νιάρχος (ΙΣΝ) τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, της Λάρισας, της Αλεξανδρούπολης και του Ηρακλείου θα εξοπλιστούν με υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, ενώ ταυτόχρονα θα υλοποιηθεί ένα ακόμα βήμα για τον εκσυγχρονισμό και την αποτελεσματικότητα του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η δωρεά, εκτός της προμήθειας των μηχανημάτων περιλαμβάνει και τη χρηματοδότηση για τη διαμόρφωση και υλοποίηση των κατάλληλων υποδομών για την εγκατάσταση και λειτουργία του παραπάνω εξοπλισμού.

Το έργο αναμένεται να βελτιώσει την κάλυψη των ασθενών σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς θα αυξήσει σημαντικά τη διαθεσιμότητα των PET/CT και θα μειώσει την αναμονή των ασθενών. Μάλιστα, η επιλογή των νοσοκομείων δεν είναι τυχαία, καθώς στόχος είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας των νοσοκομείων της Περιφέρειας.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Φέρες: Εξιχνιάστηκαν 4 περιπτώσεις κλοπών εκ των οποίων 2 από Ιερούς Ναούς

editor

Λύση για τη Σαμοθράκη αναζητά η κυβέρνηση

admin

Αλεξανδρούπολη: Το πρόγραμμα εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

editor
23/02/2024 6:38